Hírek Kiemelt hírek Makó

A szexualitás érték, vigyázni kell rá

Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus ma délelőtt a Hagymaházban tartott előadást a fiataloknak a szexualitásról, annak jó és rossz velejáróiról.

– Az országban nagyon kevés ilyen hely van mint Makó, ahol tényleg központilag ilyen jól meg van szervezve az, hogy véget vessünk annak a pingpongozásnak, ami folyamatosan zajlik, hogy kinek a feladata a felvilágosítás. Mert valljuk be, egyik szereplő számára sem könnyen megoldható, az iskolában sem várhatjuk el egy kémia vagy matematika tanárnőtől hogy az év egy napján szexuálpszichológiai szakemberré váljék – mondta el Dr. Hevesi Krisztina, hozzátéve, hogy a szülőknek sem egyszerű erről beszélni, akik szintén nem kaptak annak idején megfelelő szintű felvilágosítást.

Továbbá kiemelte: a fiataloknak beszélni kell erről, a prevencióról, az óvszerhasználatról, hogy egészséges életet éljenek, mert ha nem beszélünk róla, azzal nem óvjuk meg őket. A boldog és egészséges szexuális életet pedig ebben a korban alapozzuk meg. Nagy baj tehát a nem megfelelő felvilágosítás, amely sok problémától meg tudná óvni a fiatalokat, hogy ne a saját kárukon tanulják meg a dolgokat. A szexualitás értékét és szépségét kell bemutatni, és hogy ezekre vigyázni kell.