Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

A családi pillanatok a kedvencei Puszta Jánosnak

Puszta János szinte kockáról kockára örökítette meg, hogyan fejlődött Makó. Képeiről ma a József Attila Városi Könyvtárban mesélt – de nem a beállításokról és a fényviszonyokról, hanem magukról a történésekről, hogy miért pont azt örökítette meg, akkor és ott.

Még mindig megvan az az analóg fényképezőképe Puszta Jánosnak, amelyet egykor 6 ezer forintért vett – pedig akkor még csak 1009 forint volt a fizetése. Az Exakta Varex gép a mai napig működik. Azonban, az első készüléke egy Beltica típusú masina volt.

A nyugdíjas hobbifotós nemcsak Makó fejlődését, városi ünnepségeket és árvizeket örökített meg, hanem családi pillanatokat is elkapott. Számára azok a legkedvesebb képek, főleg, amelyen gyermekei vannak. Ma már csak az unokáit fotózza.

A Közösségek hete programsorozat keretén belül rengeteg régi fényképét mutatott be a közönség előtt a József Attila Városi Könyvtárban. Olyan pillanatokkal készült, mint az egykori május 1-jei felvonulások, régi városi képek, de a nagy vezető emberekről is hozott képeket. Itt nem a beállításokról és a fényekről mesélt János, hanem a pillanatokról.