Hírek Makó

Pályázati fórumot tartottak Makón

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. fórumot tartott az aktuális pályázati lehetőségekről és azok feltételeiről, illetve a vidékfejlesztés aktualitásairól, a LEADER-forrásokról.  

A Széchenyi Programiroda az ország számos városában működik, többek között Makón is. Az itt dolgozó szakember a vállalkozóknak és magánszemélyeknek tud segíteni a pályázatokban: tanácsot, tájékoztatást adnak, illetve a hazai és Európai Uniós projektekben való eligazolódásban is segítenek.

Csütörtök délután a pályázati lehetőségekről, a LEADER pályázati és a vidékfejlesztés aktualitásairól, illetve a fiatalok és álláskeresők vállalkozóvá válásáról tartottak előadást a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. fórumán olyan szakemberek, mint Feleky Gábor Attila, a DARTKE projektmenedzsere, Szalay Tamás, a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Munkaszervezet vezetője és Benkő Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Csongrád megyei területi felelőse.

A rendezvényen Farkas Éva Erzsébet polgármester a várost érintő beruházásokról számolt be az érdeklődők előtt. Kiemelte, az elkövetkező években is számos projekt valósul meg Makón. Lévai Zoltán, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. regionális vezetője elmondta, az elmúlt időszak fórumain az érdeklődők az Európai Uniós pályázati források után érdeklődnek.