Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makói szöszmizéria, dübörgő migribiznisz, Mádai Vivien meggondolatlan fejese, Janza Kata őrült sugárzása. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Szöszmizéria

Makó sem menekül.

Bár néhány éve még aláírást is akartak gyűjteni ellene, többtucatnyi kanadai nyárfa van Makón, és ilyenkor pehellyel borítják be környéküket; sokan szabadulnának tőlük – derül ki a Delmagyar.hu összeállításából.

„Az önkormányzat álláspontja változatlan a kanadai nyárfákkal kapcsolatban – mondta Baranyi Katalin főkertész, akivel a várost járva találkoztunk. Azaz: ezeket a fákat sem fogják kivágni, ha egészségesek, hiszen árnyékot adnak, oxigént termelnek. Hozzátette, ha lenne egy kis eső, nem volna ennyi szösz, egyébként pedig hamarosan vége annak az időszaknak, ami a pelyhedzéssel jár.”

Makó sem menekül a nyárfaszösz elől

A hétvégén leszakadt, és a Petőfi parki tóba esett egy kanadai nyárfa terebélyes ága – jelezte egy olvasónk makói szerkesztőségünkben. A vastag ágat időközben a partra húzták, tegnap már ott láttuk. Ez az a fafajta, amely nyaranta nagyon sok ember életét keseríti meg azzal, hogy fehér szösszel teríti be környezetét.

Migribiznisz

Őrző-védő NGO-k.

A betelepítési folyamatot úgy tűnik, hogy tűzzel-vassal keresztül szeretnék vinni Brüsszelből – elemzi a Hirado.hu cikkében a biztonságpolitikai szakértő, Horváth József.

„Európában kiépült egy szisztematikusan a migrációs biznisszel foglalkozó ipar, amelynek a látható felszíni részén megjelennek az NGO-k, amelyeknek fő feladata a migránsok helyzetének stabilizálása, kitoloncolásának megakadályozása – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a biztonságpolitikai szakértő, a katonai biztonsági szolgálatok volt főigazgató-helyettese. Horváth József példának hozta, hogy Magyarországon is voltak perek, amelyekben két olyan migránst védtek, akik már eltűntek a rendszerben, az unió bírósága mégis megítélt több millió forintot számukra, és ebből az őket védő szervezet is részesült.”

Tűzzel-vassal vinnék végig a betelepítési folyamatot

A betelepítési folyamatot úgy tűnik, hogy tűzzel-vassal keresztül szeretnék vinni – mondta a Kossuth Rádióban a biztonságpolitikai szakértő, Horváth József. Arról is beszélt, hogy Németországban a kitoloncoláshoz minden lehetőség adott, politikai támogatás nélkül azonban nem lehet megkezdeni. Maradásra nem jogosult menedékkérők kitoloncolását megakadályozó ipar épült ki Németországban – ezt állítja a bajor keresztény szociális unió egyik vezető politikusa.

Tanulság

Meggondolatlan fejes.

Mádai Vivien immár boldog és kiegyensúlyozott anyuka, és idővel újabb gyermeket is szeretne, de a TV2 műsorvezetője soha nem felejti szülés utáni depresszióját – írja a Lokál Online.

„Zénónál meggondolatlanul fejest ugrottam az anyaságba, azt hittem, hogy majd ösztönösen jön minden, hát nem jött. Másodszor sokkal tudatosabb és megfontoltabb leszek, orvost és helyszínt is váltok. A szörnyű vajúdás ellenére is megpróbálnám természetes úton világra hozni a gyereket, hátha ezúttal sikerül. Aztán persze simán benne van a pakliban, hogy ismét balul sül el minden, és újra depresszióba esek, de már sokkal jobban tudnám kezelni. Remélem azonban, hogy ilyesmire soha többé nem kerül sor.”

Mádai Vivien: Meggondolatlanul ugrottam fejest az anyaságba

Mádai Vivien immár boldog és kiegyensúlyozott anyukája a hároméves Zénónak, akit idővel egy kistestvérrel is szeretne megajándékozni. A TV2 műsorvezetője a Lokálnak elárulta: szülés utáni depresszióját soha nem fogja elfelejteni, de bízik benne, hogy második alkalommal megúszhatja. Mádai Vivien soha nem titkolta a kisfia születésével kapcsolatos rossz élményeit, depresszív korszakáról mindig nyíltan, őszintén vallott.

Sugárzás

Őrült szerelem.

Újra együtt van Janza Kata és 22 évvel fiatalabb kedvese, Pesák Ádám – derítette ki a Blikk Online, mely hozzáfűzi: több mint két hónappal a szakításuk után a színészpár újra közösen gondolkodik a jövőben.

„Mindketten megpróbáltak egymástól függetlenül új életet kezdeni, ám a vonzalom erősebb volt. Kata ráadásul az elmúlt hetekben nagyon kivirult, életmódváltásának köszönhetően lefogyott 12 kilót, szinte sugárzik, így nem csoda, hogy Ádám újra észrevette egykori kedvesét. Mi több, egyszerűen újra beleszeretett! Kata pedig belátta, ő is jobban szereti a fiatalembert annál, hogy az eszére hallgasson − tudtuk meg egy kollégától.”

Janza Kata újra együtt 22 évvel fiatalabb szerelmével

Budapest – Újra együtt van Janza Kata (45) és fiatal kedvese, Pesák Ádám (23). A Blikk úgy tudja, több mint két hónappal a szakításuk után a színészpár újra közösen gondolkodik a jövőben. Színházi berkekben azt rebesgetik, Janza és Pesák szerelmesebbek, mint valaha.