Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Kis felfedezők lepték el a Maros-partot

A Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai és Kassai utcai tagintézménye a környezettudatosság mellett tette le a voksát. Már többször rendeztek olyan programot, amely során a kicsik felfedezhették a természetet. Ez ma sem volt másképpen, ugyanis a madarak és fák napján a Maros-parton töltötték a napot az ovisok.

– Nézzétek, mi az! – kiáltották a Makói Óvodákba járó gyerekek többször is a délelőtt során. Nem véletlen, hogy sok kis felfedező lepte el a Maros-parti tanösvényt, a Lombkorona sétányt vagy éppen a strand területét: az óvodások a madarak és fák napja alkalmából a folyó menti élővilágot ismerhették meg.

Martonosi Szilviától, a Makói Óvoda intézményvezető helyettesétől és az Erdélyi püspök utcai tagintézmény vezetőjétől megtudtuk, a Makói Óvoda két tagintézménye is a környezettudatosság szellemében neveli a gyerekeket, így minden jeles napot megünnepelnek a gyerkőcökkel.

– A különböző korosztályoknak különféle programokat szerveztünk.  A nagyobbak elmennek a Lombkorona sétányhoz, ahol az óvó nénik felkészültek azokból, amiket ott lehet látni a lombok között. A kisebbekkel a tanösvényt járjuk végig. Nekik a madarakhoz kapcsolódó dolgokat mutatjuk be, illetve felhívjuk a környezetvédelemre a figyelmüket – fogalmazott az óvodapedagógus.

navigate_before
navigate_next

A kis Horváth Dóra nagyítóval járta Zöld-háznál lévő területet. Talált csigákat, bogarakat, leveleket, köveket, de megvizsgálta a fák kérgeit is. Elmesélte, hogy kullancsot is találtak, amelyet egy nagyítós üvegbe tettek, úgy nézték meg a többiekkel. Persze, a játékra is jut idő a nagy felfedezések közepette.