Hírek Kiemelt hírek Makó

Akiknek szívügyük az állampolgárság

Csütörtök délután huszonhatan – nyolc nő és kilenc férfi, illetve gyermek – vehették át Czirbus Gábor alpolgármestertől a magyar állampolgárságukat igazoló oklevelet. Főként Szerbiában és Romániában született polgárok kérvényezték az állampolgárságot.

Könnyeikkel is harcoltak azok a személyek, akik ma délután vehetették át Czirbus Gábor alpolgármestertől a honosítási okiratot. Csütörtökön nyolc hölgy és kilenc-kilenc férfi és gyermek lett magyar – immáron hivatalosan is, nem csak a szívükben.

Huj Leonida Erzsébet Romániában született, azonban most Németországban, Nürnbergben lakik párjával, Matthias-szal. Erzsike nagyon izgult az eskü előtt, de ez egyáltalán nem látszott, mikor átvette az okiratot.

– Zsombolyán születettem, amely Temes megyében található, ezért is választottam Makót, hogy letegyem az esküt. Az első nyelv, amelyet megtanultam a magyar volt, ezután jött a román és a német – tudtuk meg Erzsébettől, aki a harmadik állampolgárságát szerezte meg ma. – Két fiam van, akik sajnos nem beszélnek magyarul. Az öcsém a mai napig Romániában él, és gondolkozik, hogy ő is magyar állampolgár legyen.

Czirbus Gábor alpolgármester az okiratok átadása előtt bemutatta Makót. A városatya kiemelte, mivel nemrég ünnepelte a város az alapításának évfordulóját, így különleges időpontban kaphatták meg az állampolgárságot igazoló levelet.