Hírek Kiemelt hírek Makó

Szépen haladnak a könyvtárépítéssel

Az új városi könyvtár szerkezetkész állapotát hirdeti a tetőszerkezethez erősített, hetek óta lengedező magyar zászló – tudtuk meg az önkormányzattól.

Az épület monolit szerkezetei (falazás, pillérek öntése), a falazások teljes egészében elkészültek, az ács- és tetőszerkezet építése, a tetőfedés előkészítése már mutatja az új könyvtár organikus formavilágát. Hamarosan már láthatóak lesznek a főbejárat főbb motívumai.

Az épületben az elektromos és a gépészeti munkák kivitelezési munkálatai is folyamatban vannak. A kivitelezés a tervezett ütemben halad, 2019-ben a város egy impozáns, a XXI. századi igényeket is maximálisan kielégítő, új könyvtár épülettel gazdagodik.

A Deák Ferenc utca rehabilitációja a második, befejező szakaszához érkezett.  Megtörtént a fás szárú növények bevédése, a veszélyes fák kivágása.

Az alapközmű munkálatok (csapadékvíz hálózat építése, távhő, ívó- és szennyvíz közművek kiváltása, az öntözőrendszer, a gyenge- és erősáramú villamos hálózatok átépítése) már majdnem teljesen elkészültek. Jelenleg a piac bejáratát kihangsúlyozó szökőkutak vízgépészeti aknáinak elhelyezését és a Deák Ferenc utcán – a piac bejárata és a Vásárhelyi utca között – a gyalogjárda díszburkolását végzi a vállalkozó.