Hírek Kiemelt hírek Térség

Közösségi tér lesz a romos épület helyén Magyarcsanádon

A mai napon elkezdődött a Művelődési Ház melletti romos épület lebontása: az ingatlan tavaly decemberben került az önkormányzat tulajdonába, így minden akadály elhárult, hogy egy közösségi térrel gazdagodjon a Művelődési Ház.

Régóta tervben volt a településen, őszre viszont meg is valósulhat a közösségi tér a Művelődési Ház mellett Magyarcsanádon. Farkas János polgármester portálunknak elmondta: a mai nappal elindult a bontás és a tervek szerint körülbelül három hét alatt végeznek a munkálatokkal. A tér, amely egy színpadot is magába foglal majd, szeptember közepére, a Szent Gellért napokra készülhet el.

A polgármester azt is elárulta, hogy egy projektort és a hozzá való vásznat is beszerezték már, így kültéri mozit és meccsnézéseket is szeretnének tartani. Hozzátette, hogy a teret WC-vel fogják ellátni, amely a rendezvények alkalmával lesz nyitva, illetve a Digitális Jólét Programnak köszönhetően WiFi is elérhető lesz a parkban.

A további tervek közt szerepel egy kültéri edzőterem is, amelyet pályázati forrásból szeretnének majd létrehozni a park területén a későbbiekben.

 

Fotók: Facebook/Magyarcsanádi Hírek