Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Életmentési bemutató a Lordok Háza tetején, mulatás a Hagymatikumban, Vida Ági pozitív gyermeknevelési előadása – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban, de azt is megtudhatja, hogyan zajlott a tegnapi matematika érettségi.

Látványos bemutatóval indult a nap tegnap délelőtt Makón: az Országos Mentőszolgálat hetvenedik születésnapján magas mentési bemutatóval és maratoni alapfokú újraélesztési gyakorlattal várták a közönséget. A Hagymatikumban nyugdíjas találkozót tartottak, ahol a pihenés mellett a mulatás volt főszerepben, a vendégeket Luigi szórakoztatta, de volt még vízi torna, kvíz és ingyenes egészségszűrés is. Vida Ági a Gloriusban a pozitív gyermeknevelés rejtelmeibe avatta be az érdeklődő szülőket, nagyszülőket és pedagógusokat. Nagylakon felköszöntötték Barán Istvánt 90. születésnapja alkalmából, Locskai Zoltán polgármestertől ajándékcsomagot is kapott, illetve egy köszöntőlevelet Orbán Viktor miniszterelnöktől.

A tegnapi napon matematikával folytatódott az érettségi: a legrettegettebb tantárgynak mintegy 74 ezren vágtak neki az idén. Június elsejétől pedig jelentkezhetnek nyári munkára is a diákok: idén ráadásul már nemcsak a települési önkormányzatoknál és intézményinél, hanem mezőgazdasági- és vendéglátóipari vállalkozásoknál is dolgozhatnak.

– Azt tervezem, hogy a következő négy esztendőben, ebben a választási ciklusban a választópolgár társaimra szánom a legtöbb időt, és nem a kormányzati vagy országos ügyekre – mondta el Lázár János abban a videóban, melyben a kormányzati munkától búcsúzik. Már Marosleléig kivágták az új kerékpárút tükrét: 1 milliárd 600 millió forintért épül meg a Hódmezővásárhely-Maroslele-Makó közötti mintegy 30 kilométeres kerékpárút. Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe Csongrád megyében: már májusban megkezdődött a nyári erdőtűzszezon.

A mai napot pedig a Queen dalával indítjuk!