Kiemelt hírek Makó Színes

Vida Ági a Gloriusban tartott előadásokat

Két nagysikerű előadást tartott ma Vida Ági pszichológus a Grand Hotel Glorius Vigadójában. A Kismamablog népszerű szerzője a pozitív gyermeknevelés rejtelmeibe avatta be az érdeklődő szülőket, nagyszülőket és pedagógusokat.

Gyakorlati tapasztalatokra épülő, lelkesítő és hasznos gyermeknevelési tanácsokkal gazdagodtak azok, akik részt vettek az ismert pszichológus, Vida Ági mai, Makón tartott előadásain. A pozitív gyermeknevelés témakörének fontosságát mutatja, hogy mind a két alkalommal megtelt a Grand Hotel Glorius Vigadója. – Nagyon örülünk, hogy ismét egy olyan programot szerveztünk, amely rendkívül sikeresnek bizonyult. A célunk az volt, hogy minél többen részesei lehessenek az élménynek, ezért jegyfelajánlásokat is tettünk, amelyet védőnők osztottak ki körzetenként egyenlő arányban az érdeklődő családoknak – tájékoztatott Farkas Diána. A négycsillagos szálloda sales managere gyakorló anyukaként maga is sokat merített már a pszichológus szakember tanácsaiból.

Vida Ági közismert, babalélektannal foglalkozó szakember, akit az elmúlt három esztendőben a legbefolyásosabb ötven magyar nő közé soroltak. Több mint tíz esztendeje működteti Kismamablogját, amely óriási népszerűségnek örvend, csakúgy, mint gyermekneveléssel kapcsolatos könyvei. Közérthetően szól az anyukákhoz olyan témákban, amelyek sokaknál felmerülnek a gyermeknevelés kapcsán. Érdeklődéssel várta az előadást Varga Zsófia, aki egy négyéves kisfiú édesanyja. – Szívesen meghallgatom a szakember véleményét és mások tanácsait is, de szerintem mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mit tud beépíteni a saját gyermekénél ezekből. Annak nagyon örülök, hogy egyre több hasonló rendezvény van és Makót igazán családbarát városnak tartom – mondta a fiatal anyuka.

Vida Ágnes mai előadásain azokról a módszerekről beszélt, amelyek megőrzik és növelik a felcseperedő generáció önbizalmát. – Próbálom bátorítani a szülőket, hogy érdemes változtatni a régről hozott mintákon és más utakon elindulni a nevelésben. Ennek fontos része, hogy ne a büntető-jutalmazó elvre építsünk, hanem együttműködést alakítsunk ki a gyermekkel. Ha jól érzi magát a kicsi és elfogadó közeget tapasztal, akkor ezt szívesen meg fogja tenni – hívta fel a figyelmet a pszichológus, aki szerint hogy ehhez megfelelő példák adására is szükség van. Úgy véli, a magyarok ebben nem állnak rosszul, a mentalitásunk a déli népek gyermekszerető felfogásához közel áll. – Az anyukák szeretnek sokáig otthon maradni a picikkel és ez nagyon jó hatással van a fejlődésükre. Amiben lehet még javítanunk, hogy segítsük az édesanyákat, hogy legyenek közösségeik és lehetőségeik ezen idő alatt – hangsúlyozta Vida Ágnes.

A makói Grand Hotel Glorius Vigadójában tartott két előadás része volt annak a 2018-as programsorozatnak, amelyet a helyi kulturális intézmények szoros együttműködéseként valósulnak meg a városban. A következő alkalommal dr. Kádár Annamária pszichológus lesz a vendége a négycsillagos szállodának, aki június 29-én 18 órától az érzelmi intelligencia témaköréről fog beszélni az érdeklődőknek.

navigate_before
navigate_next