Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

A pörkölt a kedvence Barán Istvánnak

A 90 éves Barán Istvánt köszöntötte Locskai Zoltán polgármester, Izsákné Hetényi Valéria jegyző és Horváth Éva pénzügyi előadó. Pista bácsi tősgyökeres nagylaki, ott született és élt egész életében.

Barán István 1928. május 8-án született Nagylakon. Pista bácsi tősgyökeres nagylakinak mondhatja magát, ugyanis egész életében a községben lakott, illetve dolgozott. A ház, ahol született a mai napig megvan, bár már ő nem ott él.

– 41 évig és 155 napig dolgoztam a kendergyárban, de tovább is tudtam volna, csak leszázalékoltak és nyugdíjaztak – mesélte az ünnepelt Locskai Zoltán polgármesternek.

Lányától, Szabóné Barán Máriától megtudtuk, Pista bácsinak két gyermeke és hat unokája – két lány és hat fiú – van. Bár az unokák Makón, Szegeden és Budapesten is élnek, amikor lehetőség esik meglátogatják a tatát, akit nagyon szeretnek. Pista bácsi 4 éve özvegy, de nincs egyedül, mivel fia vele él. Az ünnepelt kedvenc étele az igazi bográcsban készült pörkölt.

Az ünnepeltet Locskai Zoltán polgármester, Izsákné Hetényi Valéria jegyző és Horváth Éva pénzügyi előadó köszöntötte 90. születésnapja alkalmából. A község első emberétől ajándékcsomagot kapott, illetve Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevét is átadták neki.