Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

A pihenés mellett a mulatás is helyet kapott a nyugdíjas találkozón

Az idei évben második alkalommal tartott a Hagymatikum nyugdíjas találkozót: színes programokkal és egészségügyi szűrésekkel várta az idősebbeket a mai napon a makói fürdő.

Délelőtt vízi tornával melegíthettek be a Hagymatikum vendégei a napra, hiszen Molnár László pörgette a lemezeket, de játékos kvíz is várta őket, ahol jól ismert filmzenék is felcsendültek, de az is értékes csomaggal távozhatott, aki tudta, mi a különbség a bognár és a bodnár között.

A találkozók állandó elemeként kilenc órától ingyenes egészségügyi szűrésekkel várták a vendégeket a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda munkatársai. Az elektroterápiát, a gyógytornát és a masszázst is kipróbálhatták a pihenni és gyógyulni vágyók.

navigate_before
navigate_next

Egy órától egy különleges műsor vette kezdetét, a vendégként is érkező, tompai Rozmaring Nyugdíjas Klub kórus tagjai szórakoztatták a közönséget: felcsendült a Tavaszi szél vizet áraszt és a Nézését meg a járását is. Szalai Tibor, a kórus zenei kísérője és vezetője elmondta: 7 éve dolgoznak együtt, és bár nem képzett a zenekaruk, a szeretet, a becsület és az egymáshoz való tartozás pótolja a zenei képzettséget. Felesége, Szalai Tiborné, a klub vezetője elmondta, hogy egy pályázatnak köszönhetően tudtak ellátogatni a fürdőbe. Nem jártak még az ország ezen részén, ezért is döntöttek Makó mellett. Ráadásul a fürdő lehetőséget biztosított számukra, hogy fel is lépjenek. Az előadást követően pedig a pihenésé és a fürdésé volt a főszerep, továbbá remélik, hogy ellátogathatnak még valamikor a Hagymatikumba. A délutánt Luigi koronázta meg, aki dalaival elvarázsolta a közönségét, többen fényképezőgépet vagy telefont ragadtak, hogy azzal örökítsék meg az előadást.

Lajtosné Papp Noémi marketingvezető portálunknak elmondta: június 12-én ismét szerveznek nyugdíjas találkozót, de addig is számos színes program és éjszakai fürdő várja a kikapcsolódni vágyókat.