Peller Károly a Mágnás Miska című darabot szakította félbe a Budapesti Operettszínházban péntek este, hogy egy fuldokló néző segítségére siessen.

Bár a színházban íratlan szabály, hogy az előadásnak mindig folytatódnia kell, a színészek nem eshetnek ki a szerepükből, Peller Károly mégis emellett döntött.

– Valóban félbeszakítottuk az előadást – erősítette meg információinkat a színész. – Barkóczi Sándor kollégámmal pont azt a jelenetet adtuk elő, mikor Baracsként arra okít, hogyan viselkedik egy gróf. Egyre intenzívebb morajlást hallottam a nézőtérről és azt, hogy többen kiabálják, valaki hívjon orvost. Az első sorokban ülők fel is álltak és a hang irányába fordultak. Nem tudtam, az ügyelők érzékelik-e, mi történik a nézőtéren, így kirohantam a színpadról és kértem, azonnal értesítsék az ügyeletes orvost. A rosszul lévő úr elmulasztotta bevenni a vérnyomáscsökkentő gyógyszerét és érezte, hogy magasra szökött a vérnyomása. Szeretett volna egy korty vizet inni, de sajnos félrenyelte és majdnem megfulladt – mesélte a színész a Borsnak.

Az ügyeletes orvos és a nézőtéren ülő orvos gyorsan ellátta a beteg, így az operett folytatódhatott, a gyors segítségnek köszönhetően nem végződött tragédiával az eset. A Budapesti Operettszínház és a színész egymástól függetlenül felajánlotta, hogy amint a beteg rendben lesz, őt és partnerét akár a Mágnás Miskára vagy egy másik darabra vendégül látják.

 

Forrás: BorsOnline | Borítókép: pellerkaroly.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest