Az országos szintű, Közösségek hete elnevezésű programsorozathoz csatlakozott a József Attila Városi Könyvtár. A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” elnevezésű projektnek köszönhetően mutatkozhatott be a MENYUKE, vagyis a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Közhasznú Egyesülete.

A Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Közhasznú Egyesülete 2006 áprilisában alakult meg és azóta szervesen kiveszik a részüket a városi programokból, Makó életéből. Az egyesület tagjai finomakat sütnek, zenélnek, kreatív foglalkozásokat tartanak, előadásokkal készülnek, de még mozognak is, hiszen a nordic walking igen népszerű a tagok között. Szekeres Mihályné elárulta, a délután során előadnak vidám és hagyományőrző darabokat, de némi citera- és harmonikaszó is lesz.

– Akit érdekel egy civil szervezete élete, most láthatja – tette hozzá Jutka néni, az egyesület elnöke.

Hétfő délután a József Attila Városi Könyvtárban mutatkoztak be az érdeklődőknek a Közösségek hete programsorozat keretén belül. Galamb Katalin, a makói könyvtár és múzeum igazgatóhelyettese elmondta, a hagyományteremtő, országos rendezvény tavaly indult útnak, amelyhez idén a makói intézmény is csatlakozott.

– Idén a József Attila Városi Könyvtár is szeretne teret adni városi közösségeknek és ennek a programsorozatnak a keretében a mai estén fog bemutatkozni a MENYUKE. Pénteken a Szirbik Miklós Egyesülettel közösen valósul majd meg egy interaktív beszélgetés – fogalmazott az igazgató helyettes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest