Hírek Kék hírek Kiemelt hírek Ország-világ Térség

Ékszerre utazott a csanádpalotai férfi

Egy szegedi lakásból lopott arany ékszereket, karórákat és pólókat egy csanádpalotai férfi. A gyanúsított egy napon belül már rendőrkézen volt.

A 36 éves férfi 2018. május 3-án éjszaka felmászott az ingatlan előtti állványzatra, majd onnan a nyitott ablakon keresztül jutott be a lakásba. A helyiségek átkutatását követően gyűrűkkel, medálokkal, nyakláncokkal, fülbevalókkal, karórákkal és pólókkal távozott onnan.

A rendőrök a bejelentéstől számított 24 órán belül megállapították a feltételezett elkövető kilétét. Elfogását követően tőle az eltulajdonított vagyontárgyakat lefoglalták. A betörő az ékszereket otthon, a fürdőszobában, a kád alá rejtette el. A tolvaj kihallgatása során beismerő vallomást tett. A gyanú szerint csaknem két hónappal korábban egy irodahelyiséget is átkutatott, azonban akkor zsákmány nélkül távozott.

Ellene nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.