Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Véget ért a művészeti iskola jubileumi hete

Egykori és jelenlegi zenésztanulók, illetve tanárok léptek fel vasárnap délután a Hagymaházban, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészet Iskola gáláján. Az ifjú tehetségek hangszeren játszottak, illetve voltak, akik a hangjukkal kápráztatták el a közönséget. A pedagógusokat Farkas Éva Erzsébet polgármester és Balázs József jutalmazta.

Véget ért a makói művészeti iskola egy héten át tartó jubileumi programsorozata: az elmúlt napokban a képzőművészeti, a néptánc és zeneművészeti tanszak is bemutatkozott. A zárórendezvényen a jelenlegi és egykori tanulók, illetve pedagógusok léptek fel a Hagymaházban megtartott gálán.

navigate_before
navigate_next

Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte az érdeklődőket. Beszédében kiemelte, az 5 évtizedes intézményt annak idején olyan célokkal alapították meg, hogy adjanak, átadjanak, gyarapítsanak és növekedjenek, és ezt a csodát meg is élhették.

– Azt a csodát, amely makói fiatalok sokaságának adott életcélt, hivatást, barátokat, szeretetet, példaképeket és tartalmas, szép gyermekkort, ifjúkort – fogalmazott a polgármester. Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója is köszöntötte a fellépőket, nézőket. Hangsúlyozta, magyarként büszkének kell lennünk azokra a nagyokra, akik felkutatták a több száz éves múltra visszatekintő zenei hagyományainkat.

A polgármestert és a tankerületi igazgató a Makó Városért emlékplakett másolatát nyújtotta át Bárdi Andreának, Benkő Zoltánnak, Bertus Barcza Anikónak, Bíró Anitának, Bujdosó Gézának, Csizmadia Lászlónak, Daróczi Szilviának, Deák Sándornak, Fehérné Pásztor Katalinnak, Fülöp Boglárkának, Gábor-Nagy Árpádnak, Gilinger Ildikónak, Harmati-Kerekes Angelikának, Hajdu Mártának, Kovács Klárának, Marczikáné Kálmánczi Andreának, Miklós Imrének, Moldován Ádámnak, Nagyné Kocsis Katalinnak, Pap Anikónak, Perczel Tamásnak, Poór Ágnesnek, Radácsi Genovévának, Rónai Dánielnek, Sasvári Csabának, Setényiné Rácz Gabriellának, Szabó Lászlónak, Szamkó Szabolcsnak, Takács Zoltánnak, Tóthné Cseh Erikának, Tóthné Döme Máriának, Borkáné Dudás Mónikának és Szilágyi Rékának, illetve Balázs József is megkapta az emlékplakett másolatát.

A rendezvény során fellépett Szilágyi Éva operett énekes is. Mint elmondta, kellemes élményekkel gondol vissza az egykori Bartók Béla Általános Iskolára, ahol 1990-ben kezdte meg a tanulmányait. Másodikosként a hegedűt választotta hangszerként és 10 évig játszott rajta. Később, az egykori énektanár javaslatára kezdett el énekelni, 15 éves korában.

–  A hegedű folytán nagyon sok zenei előképzettséget szereztem – tette hozzá Éva, aki nem unatkozik, hiszen zenei gálákon és szabadtéri rendezvényeken vesz részt.