Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Három középiskolában is elballagtak a végzősök, folytatódott a városnapi programsorozat, portálunknak nyilatkozott Oláh Gergő. Tegnap ezekről is olvashattak nálunk. 

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolából 70, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumából 83 és a József Attila Gimnáziumból 99 végzős diákot ballagtattak el tegnap. A ballagóknak nincs idejük pihenni, ugyanis hétfőn már megkezdődik az érettségi időszak – ahogy az lenni szokott, magyar nyelvtan és irodammal kezdenek a diákok.

A városnapi programsorozat keretén belül a Magyar Vöröskereszt makói csoportjánál vért lehetett adni, szobortúrán lehetett részt venni, illetve kirakodóvásáron lehetett vásárolni, míg a kicsik a fanyűvő játékokon játszhattak. 

Gyógyító ékszekeret is lehet kapni a kirakodóvásárban – Makó Híradó

Már megszokott, hogy a makói rendezvényeken portékamustrát szerveznek, illetve a gyerekek kipróbálhatják a régi, népi játékokat. Ez most sem volt másképpen, ugyanis a városnapok alkalmából egész napos kavalkáddal várják az érdeklődőket a főtéren.

A városnapi kavalkád ma is folytatódik: reggel amatőr asztalitenisz bajnokságnak ad otthont a sportcsarnok, megválasszák a város süteményét, 14 órától kézműves piac nyílik a Hagymaház előtti téren, illetve egy időben startolnak el az EFI szervezésével a mozogni vágyók. 17 órától a Hagymaházban jubileumi koncertet ad a Makói Művészeti Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egykori és jelenlegi pedagógusai, diákjai.

A napos, meleg időt indítsuk egy klasszikussal: Korda Gyuri bácsival! Ugye, Ön is együtt énekelte az énekessel?