Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Fiatalabbak és idősebbek is ütőt ragadtak a ping-pong versenyen

Negyedik alkalommal rendezték meg az amatőr ping-pong versenyt az Erdei János Városi Sportcsarnokban a városnapi programsorozat részeként. Nemcsak Makót ünnepelték, hanem a magyar sport napját is.

Czirbus Gábor alpolgármester a megnyitón elmondta: igazi sportos hétvége a mostani, hiszen délelőtt asztalitenisz verseny várja a sport kedvelőit, délután pedig az “Öleljük át Makót!” sportprogrammal készülnek, illetve tegnap itt tartották a Kispályás Labdarúgó Országos Diákolimpia Döntőjét is.

Néhány évvel ezelőtt kereste meg Márton Imre, a sportcsarnok igazgatója Csetle Zoltánt, a Makói SVSE szakosztályvezetőjét, hogy rendezzenek asztalitenisz versenyt. Azóta ez mára hagyománnyá vált: immáron negyedik alkalommal rendezik meg az amatőr játékosok számára a versenyt. Csetle Zoltán arról is beszélt, hogy bár évről évre növekszik a résztvevők létszáma, sajnos a fiatalokat nehéz megfogni az asztalitenisszel, mindamellett büszke azokra, akik ügyesen és szívből pingpongoznak.

A 12 éves Szabó Tamás is a kitartó játékosok közé tartozik: negyedikesként egy nyáron sokat játszott, ekkor kezdett el járni a klubba, a tavalyi amatőr versenyen is részt vett, ahol a harmadik helyezést sikerült elérnie. Mint elmondta, idén is hasonló célokkal érkezett.