Hírek Kiemelt hírek Makó Sport Színes

Átölelték Makót a sportolók

Futók, kocogók, kerékpárosok és görkorisok is részt vettek a hagyománynak számító programon: hét kilométeres szív alakú körrel hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára a magyar sport napján.

Fiataloktól kezdve az idősekig sokan álltak a rajtvonalhoz a Hagymaház előtt, aki viszont később csatlakozott volna, annak is lehetősége volt részt venni a programban. Előre meghatározott úton, rendőrautói felvezetéssel indultak útnak a sportolók, az Aradi utcán ráadásul frissítő állomás is várta őket vízzel és szőlőcukorral.

Kovács Gábor sportszervező elmondta, hogy a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda ezzel szeretné felhívni a figyelmet a mozgás fontosságra, hiszen sokat tehetünk az egészségünkért ezzel. Azok, akik a távot teljesítették, emléklapot vehettek át.

Ábrahám Pál maratonfutónak nem kellett sokáig melegítenie a hét kilométeres távhoz, hiszen délelőtt már negyven kilométert lefutott. Mint elmondta, az egyik nagy versenye idén egy 120 kilométeres terepmaraton lesz, de most kicsit elfáradt, és bár mindennap futni fog, kevesebb versenyre szeretne részt venni.