Kiemelt hírek Makó Színes

Oláh Gergő: hálás vagyok azért, hogy zenéből élhetek

Az X-faktor harmadik évadának győztese Makón is több száz ember előtt lépett színpadra a városnapon. A koncert előtt beszélgettünk vele, munkáról, családról, motivációról.

 

– Az elmúlt években a zenélésen kívül is rengeteg mindent kipróbáltál. Mi volt ezekből a legkülönlegesebb számodra?

– Hála istennek tényleg nagyon sok mindenben volt részem, majdnem minden évben jött valami nagy felkérés, akár tévés műsor, vagy színházi darab, mint például a Shrek. De ott volt a Sztárban Sztár, vagy a Nagy Duett, ezeket mind nagyon szerettem. Ami viszont szívemhez a legközelebb áll, amitől a legboldogabb vagyok, az éppen tegnap ért véget. Egy 15 állomásos motivációs turnén vagyunk túl, hat megyében jártuk a középiskolákat, motiválni a nehéz sorsú fiatalokat. Útmutatást adtunk, megmutattuk, hogy van kiút, lássanak messzebbre abból, amiben élnek. Hat éve vagyok a szakmában, ezt éreztem a leghasznosabbnak. Mindig igyekszek jótékonykodni, odaállok jó ügyek mellé, de valószínűleg azért ez áll a legközelebb hozzám, mert ezt én találtam ki, én szerettem volna megcsinálni.

– Fontos neked a változatosság, keresed a kihívásokat?

– Igen. Én azt gondolom, hogy kell az ember életében, hogy meg tudjon újulni. A dalok terén is újítgattam mindig, a színházat is kipróbáltam, a motivációs turné is sikerült. A megújulás azért is fontos, hogy az ember ne ragadjon bele évekig dolgokba. Nekem ugye nincs fix munkahelyem, én azt szoktam mondani, hogy hitből élek. Ha kapok felkérést, akkor jövök és csinálom, ha meg nem, akkor nem. Ez egy nehéz szakma. Nagyon sokan azt gondolják, hogy az ismert embereknek aranyélete van, hála istennek én nem panaszkodom, jól megfizetik, ezt tudja mindenki. De nem én hívok fel helyeket, hogy jó napot kívánok, szeretnék menni fellépni, mondjuk Makóra. Ha jön felkérés, akkor van, ha nem jön, akkor nincs. Hiszek abban, hogy meg tudok újulni, és ezért meghívjanak, felkérjenek dolgokra és ne tűnjek el.

– Zenészként mi motivál téged most?

– Sokáig próbáltam egy stílust keresni magamnak, hogy milyen az Oláh Gergő. Most már kezdek afelé hajlani, hogy ez nem biztos, hogy kell. Én nagyon sok stílust szeretek zenében, többet jól is tudok képviselni. Mindegy, hogy hip-hop-ot, R ’n B-t vagy swinget fogok csinálni, az is én vagyok. Négy-öt évig azt mondtam, hogy muszáj lesz egy stílust keresni, most már nem skatulyázom be magam. Maga a zene motivál, ami nagyon sokszínű, most például autentikus cigányzenét is játszok, vagy montenegrói dalt.

– A nyári szezon koncertjei is fontosak? Néha úgy tűnik, mintha ez amolyan futószalag melletti munka lenne a sztároknak.

– Nekem nem az. Van, aki hétköznap dolgozik, mi általában hétvégén. Van olyan, hogy három nap alatt elmegyünk 8-9 helyre is, de az 5-6 az majdnem mindig megvan. Én a közönséget figyelem, és ha ők élvezik, akkor én is, és eltűnik az idő. De azért nagyon megterhelő ez is, pszichikailag és fizikailag is. Van olyan, hallottam, aki azt mondja, hogy már megint fel kell lépni, már megint falunap, városnap. Én sosem tudnék ilyet kimondani a számon, boldog vagyok ha meghívnak ide Makóra, de nagyon örülök ha a legkisebb falu színpadára is felállhatok. Szeretem ezt csinálni, nagy szeretettel fogadnak, amikor megyek. Hálás vagyok azért, hogy ebből élhetek.

– A munkádon kívül mi biztosítja a feltöltődést?

– Igazából, az a színpad, de persze és a család, a gyerekek is. A szabadidőmet inkább velük töltöm, vagy a barátaimmal. De a természetet is nagyon szeretem, most rákaptam a futásra, éppen izomlázam is van, de rendszeressé akarom tenni.

navigate_before
navigate_next