Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Mérföldkőhöz értek a JAG-osok

A József Attila Gimnáziumból, 4 osztályból összesen 99 diák ballagott el szombat délelőtt. Ahogy már tavaly is, idén is díjazta az Angyalsóhaj Alapítvány egy eredményes diákot: ebben a tanévben Varga Kristófnak adták át az elismerést.

 A 2017/2018-as tanévben összesen 99 diákot ballagtattak el a József Attila Gimnáziumból. A tanulók között matematika, biológia, média, magyar és informatika fakultáción végeztek. Többen, az elmúlt 8, illetve 4 évben szép eredményekkel zártak különböző regionális, megyei és országos versenyen is. A maturálás előtt állóktól Martinuszné Korom Gabriella megbízott intézményvezető is elköszönt. Mint beszédében elmondta, utoljára 3 hónappal ezelőtt, a Gombavatón találkoztak hasonló ünnepélyes keretek között.

– Akkor azt mondtam Nektek, hogy a következő 9 hónap nagyon jelentős időszak lesz az életetekben. Mára már ti is sejtitek, hogy igazam volt, eltelt az első 3 hónap, befejeztétek a 12. osztályt, megszereztétek a bizonyítványt, és tudjátok, hogy mivel indultok neki a következő szakasznak. Hétfőtől újabb kihívások jönnek, a kártyalapok már ki vannak osztva, de a játék most következik – fogalmazott a megbízott intézményvezető.

Az ünnepi ceremónián adták át az Angyalsóhaj Alapítvány elismerését. Szilágyi Réka kuratóriumi tag elmondta, a tanévben felkerestek minden intézményt és a vezetők javaslataira választották ki azokat a tanulókat, akik kimagaslóak a közösségi munka terén és kiváló tanulmányi eredményekkel zárták a 12. osztályt. A gimnáziumban Varga Kristófra esett a választás. A fiú elismerő oklevelet és nettó 50 ezer forintot vehetett át Farkas László elnöktől és Szilágyi Rékától.

– Nagyon meglepődtem, nem is számítottam rá. Teljesen elfelejtettem, hogy ezt ballagáskor szokták átadni – mondta a 12. A osztályos Kristóf. A diák az elmúlt 8 esztendőben főleg matematikai versenyeken vett részt, és a jövőben is ezzel szeretne foglalkozni. – Nem is tudom, hogyan jött a matek. Még alsóban kezdtem el komolyabban foglalkozni vele és teljesen magával ragadott. Pont ezért a Szegedi Tudományegyetem matematika szakjára jelentkeztem.

A ballagás során átadták az Ollexik Viktor Alapítvány díját is, amelyet Gules Gabriella vehetett át. Martinuszné Korom Gabriella a Szülői Munkaközösség tagjainak megköszönte az elmúlt évek munkáját.

navigate_before
navigate_next

A József Attila Gimnázium végzős évfolyama 4,4 átlageredménnyel zárt és 100 darab tantárgyi dicséretet mondhat magáénak. A kiosztott 1000 darab év végi osztályzatból 860 jeles és jó eredmény volt. Kitűnő bizonyítvánnyal végzett és nevelőtestületi dicséretet kapott Varga Kristóf, Dobsa Dorina, Börcsök Blanka és Molnár Bettina. Tantárgyi dicséretekkel ugyancsak kitűnő bizonyítvánnyal zárt Demeter Réka, Kovács Bálint, Pópity István és Szabó Dóra. Legfeljebb 3 négyessel és 4,7 fölötti átlaggal végzett 22 tanuló, köztük Kurusa Anna is.

A 12. A osztályos diák jogász szeretne lenni, ezért is jelentkezett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára. Azonban előtte még érettségizni is kell. Mint Anna elárulta, nagyon izgul, de reméli, gyorsan túl lesz magyar és matematika vizsgán, utána csak az emelt írásbelikre, majd szóbelikre kell készülnie.