Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Gyógyító ékszekeret is lehet kapni a kirakodóvásárban

Már megszokott, hogy a makói rendezvényeken portékamustrát szerveznek, illetve a gyerekek kipróbálhatják a régi, népi játékokat. Ez most sem volt másképpen, ugyanis a városnapok alkalmából egész napos kavalkáddal várják az érdeklődőket a főtéren.

Fából készült kirakósok, fakörhinta és asztali foci – a fanyűvő játékpark ilyen játékokkal várta a kicsiket és a nagyobbakat szombaton a városnap keretén belül. A gyerekek nagyon élvezték a hatalmas kirakót, örömmel keresték meg Magyarország megyéit, de sikere volt az Asterix és Obelix játéknak és a gólyalábnak is.

navigate_before
navigate_next

Amíg a gyerekek játszottak, addig a hozzátartozók a kirakodóvásárban nézelődhettek. A helyi és térségi kézművesek által készült termékeket bárki megvásárolhatta: levendulapárnát, rongyszőnyeget, névre szóló bögrét és kanalat, termelői mézet és gyógyító ékszekereket is lehet kapni a portékák közül. Czeglédi Szilvia ásványokból is készít ékszereket, amelyekből most hozott néhányat.

– Nagyon szeretem az ásványokat, főleg a hatásaik miatt. Minden ásványnak megvan a maga gyógyhatása és valaki már direkt a problémákra kér nyakláncot vagy karkötőt – fogalmazott a makói kézműves. Szilvi egyik kedvence a karneol és az ametiszt. – Egyáltalán nem nehéz dolgozni velük. Különböző fogókkal dolgozok, de néha ragasztom is őket, azonban általában fűzéssel, fonással munkálom meg őket.