Hírek Makó Színes

Örömzenéltek a fúvószenekarok a Zenepavilonnál

A makói, a szentesi és a mórahalmi fúvószenekarok minden évben találkozót szerveznek, ahol közösen tudnak zenélni. Péntek délután a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara látta vendégül a szentesi és mórahalmi csapatot. A Zenepavilonnál nagy sikerű koncertet adtak.

Zenész berkekben nem szokatlan, hogy a különböző hangszeres zenekarok jó kapcsolatot ápolnak. Többször közösen lépnek is fel. Így volt ez ma is, ugyanis a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara koncertre invitálta a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola és a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekarjait. 

Szabó Márton a mórahalmi csapatot erősíti. A 13 éves fiú családjában nem ismeretlen a zenélés, ugyanis testvérei is játszanak különböző hangszereken. Marci a trombitát választotta, azért, mert megtetszett neki. A mórahalmi fiú már járt Makón egy fellépés keretén belül.

Borkáné Dudás Mónika intézményvezető elmondta, a jubileumi hétnek jó visszajelzései vannak, a gyerekek is jól érezték magukat mind a képzőművészeti napon, mind a táncgálán, amelyen egymást megnézhették. A hetet vasárnap egy közös koncert zárja, ahol egykori és jelenlegi diákok, pedagógusok és zenekarok is fellépnek.