Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Iskolateremtő magyar tudósok, Nikolics kínjai, az Iron Lady izzasztó szülinapja, Király Viktor babaprojektje. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Vonzás

Kutatói kiválóság.

Ma is vannak magyar kutatók a tudományos világválogatottban – fejtegeti Pálinkás József akadémikus, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke az Origo.hu-nak adott interjúban.

„A legeredményesebb kutatókat támogató kiválósági programokban is egyre több a 45 év alatti kutató. Régi tapasztalat, hogy a kiváló emberek kiváló embereket vonzanak. Most már szerencsére Magyarországon is megerősödött néhány olyan szakmailag erős, mondhatni iskolateremtő kutatócsoport, ahol a más országokban dolgozó fiatal magyar tudósok a hazatérésük után hasonló feltételek között folytathatják a munkájukat, mint a külföldi intézetekben.”

Ma is vannak magyar kutatók a tudományos világválogatottban

Az elmúlt két-három évtizedben nagyobbat változott a tudományos kutatás világa, mint az azt megelőző három évszázad során. A tudományos felfedezések nem csak a makro- és mikrokozmoszról alkotott világképünket formálják át gyökeresen, hanem az alkalmazott kutatási eredményeknek köszönhetően, egyre jobban beépülnek a mindennapokba, társadalmi szintű változásokat okozva.

Kiszolgálás

Nikolics emléke.

27 válogatott meccsen öt gólt lőtt, szereplése nagy része viszont abból állt, hogy válaszolnia kellett egy kérdésre: miért nem ő az állandó csatára a válogatottnak – írja a Zoom.hu, hozzátéve: olyan játékos távozik, aki túl jó a nemzeti tizenegynek.

„Nikolics a láthatóan erős külföldi karrier ellenére sem tudott mély nyomot hagyni a válogatottban, valószínűleg azért, mert az amit ő tud, domináló csapatokban használható olyan középpályával, ami képes őt gyorsan kiszolgálni. Öt gólt így is rúgott, de sajnos még igazán emlékezetes meccset sem tudott összehozni. A magyar foci egy ilyen műfaj: sokszor az is problémát okoz a válogatottnak, ha valaki túl jó körülményekhez van szokva klubjában.”

Amikor egy magyar focista túl jó a válogatottnak

Amikor egy magyar focista túl jó a válogatottnak 31 évesen hivatalosan is visszavonul a válogatottól Nikolics Nemanja, a karrierje nagyrészét Magyarországon töltő, majd Lengyelországból egészen az USA-ig repülő csatár. Nikolics 27 válogatott meccsen öt gólt lőtt, szereplése nagyrésze viszont abból állt, hogy válaszolnia kellett egy kérdésre: miért nem ő az állandó csatára a válogatottnak?

Medence

Katinka születésnapja.

A háromszoros olimpiai bajnok ismét nem hazudtolta meg önmagát – így a Blikk Online.

„Köszönöm a szülinapi jókívánságokat! Edzéssel is ünnepeltünk – írta a fotóhoz az Iron Lady, aki még a születésnapján sem akart lemondani a medencéről! Az Instagramra feltöltött fotó alatt persze, záporoztak a jókívánságok.”

Így ünnepelte a születésnapját Hosszú Katinka – fotó

„ Köszönöm a szülinapi jókívánságokat! Edzéssel is ünnepeltünk” – írta a fotóhoz az Iron Lady, aki még a születésnapján sem akart lemondani a medencéről! Az Instagramra feltöltött fotó alatt persze, záporoztak a jókívánságok. Isten éltesse sokáig!

Babaprojekt

Óvatos szerelem.

Király Viktor és párja olyannyira egymásra találtak, hogy néhány hónap után össze is költöztek, a Lokál Online-nak már arról mesélnek, hogyan telnek közösen töltött mindennapjaik.

„A párról már többször felröppent a hír, hogy akár már most bevállalnának egy közös babát is, Viktor és Anita azonban óvatosan fogalmaznak ez ügyben. – Még csak hét hónapja vagyunk együtt, a szerelmünkben teljesen biztosak vagyunk, ez nem kérdés, de egyelőre inkább egymásra szeretnénk koncentrálni, a babaprojekt még várhat, és bár nagyon szeretek nagybácsi lenni, egyelőre megelégszem ezzel a szereppel.”

Király Viktor: Várunk még a babával

Király Viktor és párja olyannyira egymásra találtak, hogy néhány hónap után össze is költöztek. A Lokálnak pedig már arról meséltek, hogyan telnek közösen töltött mindennapjaik. Noha Viktornak és Anitának teljesen máshogy néz ki a napja, imádnak együtt élni, és teljes az összhang köztük.