Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Labdarúgó Diákolimpiai Döntőt szerveztek Makón

Kétnapos, Kispályás Labdarúgó Országos Diákolimpia Döntőt szerveztek Makón. A végső megmérettetésen az ország legjobbjai vehetenek részt. Makót az a Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola képviseli, amely a megyei válogatót megnyerte.

Az Erdei Ferenc téri sporttelep ad otthont a Kispályás Labdarúgó Országos Diákolimpia Döntőjének pénteken és szombaton. A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége által szervezett és a makói Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola együttműködésével megvalósuló, tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó iskolák tanulóinak meghirdetett sporteseményt Czirbus Gábor alpolgármester és Vargáné Szalados Klára tagintézmény vezető nyitotta meg.

Az alpolgármester a köszöntőjében kiemelte, az elmúlt években a városvezetés nagyon sok mindent tudott tenni a fejlődő sportéletéért. Céljaik között szerepel, hogy támogassák a világ-, szabadidős- és intézményi sportokat is. Vargáné Szalados Klára tagintézmény vezető elmondta, az intézmény már 19. alkalommal szervezte meg a kispályás labdarúgó megyei torna fordulóját, illetve több regionális versenyt is rendezett már.

A megyei fordulót a makói Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola nyerte meg. Nagy László, a csapat kapitánya a meccs előtt elárulta, mindent megtesznek, hogy sikeresek legyenek. A fiúnak a kedvenc csapata a Real Madrid, mert nagyon eredményesek.

 A kétnapos döntőre többek között Budapestről, Tatabányáról, Salgótarjánból, Szentlőrincről és Kiskunmajsáról is érkeztek csapatok. A holnapi eredményhirdetés is az Erdei Ferenc téri sporttelepen lesz.

navigate_before
navigate_next

Végeredmény:

I. helyezett: Somogyvár

II. helyezett: Kiskunmajsa

III. helyezett: Alsózsolca

Legjobb játékos: Szőlősi Sándor (Alsózsolca)

Gólkirály: Lakatos Lajos, 14 góllal (Székesfehérvár)

Legjobb kapus: Rostás Zsolt (Makó)