Kiemelt hírek Makó

Kitüntetéseső a makói városnapon

Makó Városért Emlékplaketteket és Makó Város Emlékérme díjakat adtak át ma délelőtt a városházán a Makó Város Emléknapja alkalmából rendezett ünnepi testületi ülésen. A képen a díjazottak a városvezetőkkel.

A nemzeti és a városi zászló ünnepélyes felvonása után, Guti Zoé Rózával, Guti Hannával és Guti Kirával, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Művészeti Intézményegysége diákjaival közösen énekelték el az testületi ülés résztvevői a Himnuszt, majd Farkas Éva Erzsébet mondott ünnepi beszédet, hangsúlyozta a makóiak összefogásának szükségességét és eddigi eredményeit

Nézze meg, mit mondott a polgármester:

Ezt követően Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester adták át a városi kitüntetéseket.

Makó Városért Emlékplakettet kapott a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Művészeti Intézményegysége.  Az elismerést Borkáné Dudás Mónika intézményvezető és Szilágyi Réka művészeti vezető vették át.

A Bartók épületben több mint 50 éve folyik az ének-zene emelt szintű oktatása, 15 éve pedig a tánc-, a képző- és az iparművészet oktatása. A gyerekek nem csak több, mint tízféle hangszeren tanulhatnak, de megismerkedhetnek a grafikával, festészettel, néptánccal és a balettel is.

Makó Városért Emlékplakettet kapott Szentpéteri Csilla zongoraművész, aki nem csak zeneművészeti tevékenységéről ismert, de arról is, hogy élen jár az adakozásban, legutóbb a makói kórház gyermekellátása javára rendezett koncertet és ezen több, mint 2 millió forintot gyűjtött. (A művésznő elfoglaltsága miatt a díjat édesapja, Szentpéteri János vehette át.)

navigate_before
navigate_next

Makó Városért Emlékplakettet kapott a Varga Balett Táncműhely. A kitüntetést Varga József alapító vette át.

A 2013-ban alapított táncműhely népszerűségét jól jelzi, hogy mintegy 180 gyermek vesz részt a közös munkában, s a növendékek közül többet is felvettek már a Magyra Táncművészeti Egyetem balettművész szakára és táncos szakirányú középiskolákba. A Táncműhely rendszeres fellépője fesztiváloknak, rendezvényeknek, s működése óta számos díjat elnyert már.

Makó Város Emlékérmet kapott a nevelésügyben végzett munkájáért Vargáné Szabados Klára gyógypedagógus, a Pápay Endre Oktatási Intézmény tagintézmény vezetője. Szintén Makó Város Emlékérmét kapott a város nevelésügyéért végzett munkájáért a dél-koreai Wangti Lin, Ázsia legnagyobb televíziós és művészeti egyeteme filmrendező professzora (aki egy későbbi időpontban veheti át az elismerést). Neki köszönhetően az elmúlt 15 évben a Makói Videó és Művészeti Műhely több, mint 20 tagja vehetett részt a Dél-Koreában rendezett nyári nemzetközi filmműhely munkájában. Professzor, aki augusztusban ismét Makóra jön, példamutatóan sokat tett Magyarország és Makó népszerűsítése érdekében.

Makó Város Emlékérmet kapott a város egészségügyéért végzett munkájáért Ember Pál főorvos, felnőtt házi- és üzemorvos, (aki elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni az ünnepségen) és Tiszlavicz László egyetemi tanár, főorvos, patológus, helyettes házi- és ügyeletes orvos.

Makó Város Emlékérme díjat kapott a szociális gondoskodásért Farkas Erika, az Egyesített Népjóléti Intézmény hajléktalan szállója szakmai vezetője.

Makó Város Emlékérmet kapott a város közművelődéséért végzett munkája elismeréseként a 2007-ban alakult Forgatós táncegyüttes. Az elismerést Doktor László művészeti vezető vette át.

Makó Város Emlékérmével ismerték el Ádók János, a Makó FC gyúrója, a város sportjáért végzett munkáját.

A városházi ünnepséget a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Művészeti Intézményegysége diákjai kamarazenéje zárta.