Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Ismét egy péntekhez érkeztünk és a rövid hét miatt szinte fel sem tűnt, hogy ilyen gyorsan elrepültek a munkanapok. Ma folytatódik a városnapok és a művészeti iskola jubileumi programsorozata, illetve a középiskolai ballagások is megkezdődnek. Mozgalmas hétvége előtt állunk. Azonban, most nézzük, miről írtunk tegnap.

Közel nyolc esztendeje működik hazánkban egy társulat, amely olasz színházi hagyományokat ápol. A makói Grand Hotel Gloriusban már három nagy sikerű előadást tartott a titokzatos csapat, amely vállalkozott egy beszélgetésre is. Baleset történt az M43-as autópályán, az országhatár felé vezető oldalon. Az eset során egy ember megsérült. Magyarcsanádon is baleset történt: egy autó fának csapódott. 

Érzékenyítő foglalkozásokon vettek részt a makói Szent István Egyházi Általános Iskola végzős diákjai. Az „Adj egy ötöst!” pályázat keretein belül rendezett program célja, hogy a tanulók közelebb kerüljenek fogyatékkal élő társaikhoz. A makói művészeti iskola jubileumi programsorozatát a néptánc tanszak gálája folytatta. Még villámcsődülettel is készültek a nagy meleg ellenére. Szépen halad a Makó és Maroslele közti útszakasz is.

Eltüntették a hullámokat és a kátyúkat Makó és Maroslele közül – Makó Híradó

Már csak Makó felől hiányzik mintegy másfél kilométernyi szakasz, s ha ezzel végeznek a kivitelezők, máris elkészült a Makó-Maroslele közti közel 11 kilométeres szakasz milliárdos felújítása. A már meglévő rész meglepően jó, de még nincs rajta útburkolati jel. A képen a felújított út.

Ma melegre kell számítani, akár 30 fok is lehet térségünkben. A folyadékpótlás nagyon fontos, így ne felejtsünk magunkkal vinni valami hűsítőt – főleg, ha szabadtéri programunk lesz. A városnap keretén belül ünnepi testületi ülés lesz, ahol átadják a Makó Városért emlékplaketteket. A főtéren portékmustra is lesz, a színpad pedig a mozgásé lesz. Fellép ma Luigi, Oláh Gergő és Veréb Tamás is. A zenepavilonnál fúvószenekari találkozó lesz: a makói csapat mellett a mórahalmi és a szentesi is bemutatkozik.  

A mai napot indítsuk az egyik fellépő slágerével: hallgassuk meg Veréb Tamástól az Előttem a kép című számát.