Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

A tegnapi nappal kezdetüket vették a városnapi programok és a makói művészeti iskola fennállásának fél évszázadát ünneplő rendezvények is – ezekről is olvashat mai cikkünkben, de a Návayban tanuló Szakma Sztárjáról és a Túra Galamb kirándulásról is többet megtudhat.

Képzőművészettel indult a művészeti iskola jubileumi hete: délelőtt közös alkotásra került sor, délután pedig a rajzszakkörösök műveiből kiállítás nyílt a Hagymaházban. Ezt követően a tanárok is hangszert ragadtak: billentyűs, vonós és ütős hangszereken is zenéltek.

Luncz Lili, a Návay 13. osztályos tanulója lett az ország legjobb kereskedője és a Szakma Sztárja: a megmérettetést követően több állásajánlatot is kapott a magyarcsanádi lány. Ingyenes szakmai kirándulásra invitálja a felsős osztályokat a Galamb: az egynapos utazáson betekintést nyerhetnek az iskola tanműhelyébe, tankertjébe és a főépületbe is. A Csongrád Megyei Kormányhivatal TOP fórummal egybekötött üzemlátogatást tartott, Juhász Tünde kormánymegbízott a Continentalhoz is ellátogatott. Húsz percet emberhátrányban játszott a Makói KC női kézilabda csapata a Lajosmizse elleni hétvégi mérkőzésen. Emberfeletti teljesítményüknek köszönhetően csak 2 góllal kaptak ki.

Változnak a Magyar Posta egyes díjai, az üzemanyag ára is drágul péntektől. A nemzeti írásbelikkel kezdődnek holnap az érettségi vizsgák: ebben az időszakban több mint száztízezren adnak számot tudásukról. Több tucat migránst szállítottak Csanádpalotánál: a rakomány tetején 34 határsértő bújt meg.

A mai napot Lorde dalával indítjuk: