Kiemelt hírek Makó Színes

Színes alkotások borítják a Hagymaház auláját

A makói művészeti iskola ötvenéves fennállásának ünnepi programsorozatának részeként képzőművészeti kiállítás nyílt ma délután a Hagymaházban. A színes tárlatot Filp Csaba, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő Tanszékének vezetője, egyetemi docens nyitotta.

– Azt látom, hogy egy nagyon komoly, tematikus, felépített oktatás zajlik. Mindenféle értelemben színes, nemcsak a képeket tekintve, hanem a feladatok közti különbségeket: manuális készséget, fantáziát is fejlesztenek, illetve egy művészettörténeti tájékozottságot egyformán igyekeznek ezek a képek, illetve a pedagógusok formálni, ez mindenképpen fontos és ez a kiállításon teljes mértékben látszódik is – mondta el Filp Csaba. A tanszékvezető azt is hozzátette, hogy ebben a korban nagyon fontos a színekkel való bátorság: az embert építi, ha összeenged talán nem is igazán egymáshoz illő színeket. A művészetek kapcsán kiemelte, hogy a képzőművészetek művelése, a zene és a tánc manuális tevékenység, a gondolkodást és a látást is fejleszti, ez pedig a későbbiekben is fontos lehet, mivel manapság kreatív szakembereket keresnek, a kreativitás pedig itt dől el.

navigate_before
navigate_next

Szigeti Márton, nyolcadik osztályos tanuló képeit is megtekinthették a látogatók. Mint elmondta, édesapja épületszobrász, ezzel pedig részben az ő szakmáját is továbbviszi, már kicsiként is nagyon szeretett rajzolni. Balla Nóra Éva hatodik osztályos tanuló is bemutatkozott a kiállításon: a Balatont ábrázolta iránytű témájú alkotásában, amely a vizsgarajza volt. Számára a rajzolás kikapcsolódást nyújt, megnyugtatja, ezért is alkot. Kedvenc témája a lovak, nagyon szereti az állatokat és a növényeket is.