Hírek Kiemelt hírek Színes

Képzőművészettel indult a művészeti iskola jubileumi hete

Ezen a héten ünnepli a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fennállásának 50. évét. A jubileumot képzőművészeti nappal indították: délelőtt közös alkotásra kerül sor, délután pedig a rajzszakkörösök műveiből kiállítás nyílik majd.

Mintegy 100 kisdiák alkotott közösen szerda délelőtt a művészeti iskola udvarában. 25 óriási kartont festettek ki a rajzszakkörös tanulók, majd ebből egy nagy képet raktak össze, amelyet a koncerteken háttérnek fognak használni. Bárdi Andrea művészeti pedagógus elmondta, a jubileummal kapcsolatos kép fog születni, amely az összes – az iskolában megtalálható – képzőművészeti ágat magába foglalja. Bertus Barcza Anikó a számítógépes grafikát készítette, amely alapján a gyerkőcök kifestették a nekik szánt mozaikot.

Hajdú Enikő Ildikó tavaly még bartókos volt, azonban az 5. osztályt már a József Attila Gimnáziumban kezdte. Enikő még mindig rajzszakkörös, így ő is részt vett a közös alkotásban. A 11 éves kislány főleg tollal szeret dolgozni, ma azonban ecsetet ragadott a többiekkel együtt.

– Nagyon szeretnék sokáig foglalkozni a művészettel és a rajzzal is. Örülök neki, hogy én is bartókos lehetettem, egy ilyen nagy múltú iskolába járhattam – mesélte Enikő.

navigate_before
navigate_next

A közös alkotás gyorsan elkészült, ugyanis alig egy óra alatt már összeállt a sok mozaik egy nagy képpé.