Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

A tegnapi nap a majálisokról szólt: Makón és a térségben is színes programokkal várták a kikapcsolódni vágyókat – erről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban, de programot is ajánlunk önöknek a következő napokra!

A szórakozásé és a pihenésé volt a főszerep a makói majálison: hideg italok, finom ételek, tánc, játék és zene várta a kikacsolódni vágyókat. Kiszomboron sör- és virsliversenyt tartottak, akárcsak a Bud Spencer és Terence Hill filmben, Apátfalván pedig 28 csapat összesen 840 főjével tartottak főzőversenyt. Egy felmérés szerint egyébként a magyarok harmada majálisozik: a vigadalom legnagyobb arányban a 30-39 éveseket tudja megszólítani.

A nyári napokra fröccsvarációkat is ajánlottunk a tegnapi napon, illetve beszámoltunk a makói kézisek sikereiről is. Az ásotthalmi roncsderbit viszont le kellett fújni, mivel egy autó a nézők közé hajtott.

Fennállásának fél évszázadát ünnepli a makói művészeti iskola: az ünnepi programsorozat holnap reggel indul egy közös alkotással a Bartók Zeneiskola udvarán. Ez a program a makói városnap része is egyben, amelynek programjait ide kattintva tudja megtekinteni.

A mai napot pedig a Punnany Massif dalával indítjuk: