Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Ingyenes szakmai kirándulásra hívja az általános iskolásokat a Galamb

Túra Galamb néven hirdettek ingyenes kirándulási lehetőséget a felső tagozatos osztályoknak, ahol bemutatják az intézmény tankertjét és tanműhelyét, de a főépületet is bejárhatták a diákok, sőt, az iskola drónját is kipróbálhatták. A kezdeményezés nagy sikernek örvend: minden hely betelt.

Június közepéig összesen tizennégy osztály fogja bejárni azt a “túraútvonalat”, amit ma az első csoport, Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola ötödik osztálya. A csoportot Horváth Zoltán, a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója kísérte az út során.

A tanműhelybe a fémipari alapismeretek oktatásának lehetőségéről, az eszterga- és marógépekről és a hegesztő aparátról tudhattak meg többet a diákok, de régebbi traktorokon a szerelés alapjaiba is betekinthettek és a kombájnt is kipróbálhatták – ezekben az iskola diákjai is segítették a résztvevőket, a szakoktatók az erőgép és a munkagép közti különbségeket is bemutatták.

navigate_before
navigate_next

A tankertben a helyi diákok termékeiből készült reggelivel vendégelték meg a csapatot, ráadásul azt is megnézhették, honnan is származnak a finomságok összetevői. Itt betekinthettek a dísznövénykertészet, kertészet rejtelmeibe is.

Az iskola főépületében Sesák Tibor gépésztanár a szakítószilárdság mérőt mutatta be a gépészlaborban, de a mikroszaporító laborban is körbenézhettek az ötödikesek. A kirándulást drónozás zárta, illetve ajándékkal is készült az iskola a leendő Galambosoknak.

Horváth Zoltán portálunknak elmondta, kíváncsian várták a mai napot, és nagyon jó tapasztalatokkal zárták az első Túra Galamb kirándulást. Továbbá hozzátette, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel szeptemberben folytatják a programot.

A mórahalmi csoport osztályfőnökének, Révész Gábornak nagyon tetszett a Túra Galamb, mint elmondta, két szempont volt bennük a kirándulás kapcsán: hogy érezzék jól magukat, hogy legyen egy közösségépítő napjuk, a másik pedig hogy minél korábban ismerkedjenek meg a tanulók a szakmákkal, hogy nyolcadikban tudjanak majd szelektálni és választani. Ez nem könnyű, így pedagógusként feladata, hogy minél több lehetőséget, ismeretet tudjon nekik biztosítani – tette hozzá.