Hírek Kiemelt hírek Színes

Állásajánlatot is kapott a Szakma Sztár győztese

Luncz Lili, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának 13. osztályos tanulója az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjén vehetett rész nemrégiben. A magyarcsanádi lány az ország legjobb kereskedője és a Szakma Sztárja lett. A megmérettetés után több állásajánlatot is kapott a lány.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából több tanuló is szép eredményekkel zárt különböző versenyeken. Luncz Lili, a Návay 13. osztályos tanulója az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe is bejutott. A háromrészes verseny első helyszíne Szegeden volt; az előválogatón marketing kérdések voltak, illetve áruismeret és bizonylatkitöltés is a feladatok között szerepelt, majd a végső fordulóban árurendezvényt kellett készíteni, de bizonylatkitöltés és árubemutatás is volt magyar és idegen nyelven. A döntőben angolul brillírozott a lány, azonban román is tud – régen egy román nyelvű versmondó versenyt is megnyert Lili.


Az árurendezvény készítésére másfél órája volt Lilinek.

A döntőben végül Lili a legjobb kereskedő és a Szakma Sztárja lett. Mint elárulta, a helyszínen a Spartól és a dm-től is kapott állásajánlatot, illetve egy ismerőse is megkereste egy munkalehetőséggel.

Kincses Tímea, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója elmondta, ez a kimagasló eredmény Lili felkészültségét és az intézmény szakmai minőségi oktatását is bizonyítja. Hozzátette, az iskola számára fontos, hogy ilyen rangos versenyeken vegyenek részt, hiszen a szakképzés értékmérője az, hogy milyen szakembereket tudnak képzeni. Lilit Risch Ilona, Lovász Edit, Diós Ildikó, Ráthonyi Ildikó és Nagy Éva készítette fel a döntőre.

One Response

  1. Minden elismerésem az Iskolának, a felkészítő tanároknak és Lilinek, aki az ország legjobb kereskedője és a Szakma Sztárja lett! Gratulálok!

Comments are closed.