Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

A szórakozásé és a pihenésé volt a főszerep a makói majálison

Hideg italok, finom ételek, tánc, játék és zene várta a kikacsolódni vágyókat a mai majálison – de nem mindenki pihenni ment a Maros-partra: az erősember versenyen több száz kilós súlyokat emeltek a résztvevők.

Már az első program kezdete előtt megtelt a parkoló autókkal a Maros-parton. Az időjárás is a kikapcsolódni vágyóknak kedvezett, egész nap gyönyörű napsütés kísérte a programokat, így sokan biciklivel vagy gyalog érkeztek a majálisra.

Egész délután kézműves játszóház várta a gyerekeket, ahol az arcfestés mellett anyák napjára készíthettek virágokat,  üdvözlőlapokat, amelyekbe verseket is helyezhettek. Ebben helyi és szegedi diákok segítették a kicsiket.

14 órakor a Makói MAJORETTE TSE bemutatója nyitotta a programsorozatot: színes jelmezekkel és akrobatikus mozdulatokkal vonzották a közönséget a színpad elé. Ezt követően a MAROS Táncegyüttes tagjai kápráztatták el a majálisozókat.

navigate_before
navigate_next

A következő program a színpad előtt kapott helyet: a közönségtől mindössze pár méterre mozgattak száz, vagy akár több száz kilós tárgyakat az erősember verseny résztvevői. Rönknyomás, gumiforgatás és koffercipelés várta a hét jelentkezőt, akik közt volt rutinosabb versenyző, de olyan is, aki most próbálta ki magát először ebben a sportágban. Bartalos Tamás, a verseny szervezője szintén bekapcsolódott egy-két feladat erejéig: a két, darabonként száz kilós koffert körbevitte a közönség körül, de a háromszázötven kilogrammos gumikereket is megforgatta.

navigate_before
navigate_next

A verseny győztese a szegedi, háromszoros magyar testépítő bajnok Bessenyei Norbert lett, aki a testépítés mellett pihenésképp próbálta ki magát az erősember versenyeken. Mint elmondta, nem akart kizökkenni a nehéz súlyok emeléséből és tetszik neki ez a sport, ezért is választotta ezt.

Ezt követően a koncertek következtek: az első sztárfellépő, Komonyi Zsuzsi sajnos betegség miatt nem tudott színpadra állni a majálison, így Postás Józsi kezdte a délutáni zenés programot. Őt a Rising Star tehetségkutatóból is ismert Sing Viki követte, az estét pedig az ötszörös arany- és kétszeres platinalemezes Desperado zárta.