Nemzeti királycsinálók, az oltásellenesség tragédiája, Psota Irén zsivány büszkesége, Tápai Szabina édes terhe. Hétindító koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Talaj

Az oltásellenség átka.

Közegészségügyi veszélyt jelent az unióban a védőoltások számának csökkenése az Európai Parlament szerint – Szilárd István címzetes egyetemi tanárral elemez a Hirado.hu.

„Nem szabad kényelmesen hátradőlnünk. Sajnos vannak járványkitörések, de még olyan fejlett egészségügyi országokban is, mint Németország ezres nagyságrendű kanyarós eset volt és voltak köztük halálesetek is, pontosan azért, mert sajnos oltásellenes mozgalmak talajt kaptak.”

Közegészségügyi veszélyt jelent az unióban a védőoltások számának csökkenése

Az Európai Parlament szerint a járványügyi adatok a tagállamokban jelentős hiányosságokat mutatnak és a védőoltások késleltetése vagy megtagadása olyan aggasztó mérteket öltött, ami már az oltással megelőzhető betegségek elleni általános védelmet is veszélyeztetni. Ez az oka annak, hogy több országban kanyarójárvány tört ki – mondta a Kossuth Rádióban a pécsi orvosi kar migrációs tanszéki csoportját vezető Szilárd István címzetes egyetemi tanár.

Trónfosztás

Nemzeti királycsinálók.

Ki lenne a király, mi a viszonya a királyságnak a nemzethez és a demokráciához, és van-e ennek az egésznek realitása? – Uhel Péterrel, a hazai monarchisták egyik vezetőjével a Mandiner.hu közöl nagyinterjút.

„Az 1921-es trónfosztást nem tekintjük érvényesnek, hiszen az egyrészt idegen nyomásra született, másrészt IV. Károly nem mondott le és nem szentesítette a trónfosztó törvényt. Az utolsó trónörökös, akinek az életében édesapja még apostoli magyar király volt, az Habsburg Ottó magyar királyi herceg, örökös király volt, aki 2011-ben elhunyt. Ezzel a király trónra hívásának joga – a dinasztiából! – visszaszállt a nemzetre.”

Akik várják a királyt – Uhel Péter a Mandinernek | Mandiner

A világ annyira balra tolódott, hogy a jobboldal is csak baloldali narratíván keresztül tud politizálni, de ebből ki kellene lépni – mondja Uhel Péter, a hazai monarchisták egyik vezetője a Mandinernek. A most megjelent Királyságban gondolkodunk – Monarchista antológia szerkesztőjével arról beszélgetünk: ki lenne a király?

Éhség

Psota, a feledhetetlen.

Az egyik legnagyobb magyar színésznő volt: kétszeres Kossuth-díjas, a Nemzet Színésze, civil életében végletes temperamentumú – Psota Irénre emlékezik az Origo.hu.

„Psota Irén gyerekkorában mindig éhes volt. Felnőve, már a Nemzet színészeként is zsivány büszkeséggel mesélte, miként kutatta fel s ette meg testvérei elrejtett falatjait. Kapott érte pofont, de szerették, hát megbocsátották a zsiványságát. Psota Irén akkor tanulta meg: az embert az szereti igazán, aki enni ad neki.”

Psota Irén, a nagy magyar színésznő, aki eljegyezte magát a magánnyal

Az egyik legnagyobb magyar színésznő volt. Kétszeres Kossuth-díjas, a Nemzet Színésze. Civil életében végletes temperamentumú. Ám színpadi alakításai sorra bizonyították: szélsőséges érzelmei ellenére tökéletes megfigyelő volt. Mindemellett a legvisszafogottabb színpadi karaktert is úgy játszotta el, hogy abban felfedezhető volt saját személyiségének valamely részlete.

Pocak

Tápai Szabina édes terhe.

Mindenki őt bámulja a színpadon: kerekedő pocakkal zúz A Nagy Duett színpadán Tápai Szabina – írja a Blikk Online.

„Várandósan – sem – egyszerű feladat megoldani A Nagy Duett komoly gyakorlást igénylő kihívásait. Márpedig Tápai Szabinán már igencsak látszik a gömbölyödő pocak. A testmozgás természetesen várandósan sem tiltott dolog, sőt, még jót is tesz, persze, mértékkel. Szabina gyönyörű kismama, és a produkciójuk táncos társával is fantasztikusra sikerült!”

Mindenki őt bámulja a színpadon: kerekedő pocakkal zúz A Nagy Duett színpadán Tápai Szabina – fotók

Várandósan – sem -egyszerű feladat megoldani A Nagy Duett komoly gyakorlást igénylő kihívásait. Márpedig Tápai Szabinán már igencsak látszik a gömbölyödő pocak. A testmozgás természetesen várandósan sem tiltott dolog, sőt, még jót is tesz, persze, mértékkel. Szabina gyönyörű kismama, és a produkciójuk táncos társával is fantasztikusra sikerült!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest