Belföld Hírek Színes Videó

Ma van a Magyar Film Napja

Az idei évtől ünneplik a Magyar Film Napját, amelyhez köthetően különböző programokkal várták az érdeklődőket az országban. Több népszerű hazai színész videóban beszélt arról, mit is jelentenek számukra a magyar filmek.

1901-ben ezen a napon mutatták be az első magyar filmet, a Táncz című alkotást, Zsitovszky Béla rendezésében – ennek évfordulójára tűzte ki a Magyar Nemzeti Filmalap a Magyar Film Napját. A kezdeményezésben felhívást intézett hét másik intézménnyel együtt április elején a kulturális és oktatási intézményekhez, hogy csatlakozzanak programokkal.

Sok budapesti helyszínnel együtt számos vidéki nagyvárosban, köztük Egerben, Miskolcon, Szegeden, Szekszárdon és Szombathelyen, illetve több kisvárosban és faluban is programokkal várták az ünnepelni vágyókat.

A Magyar Film Napja alkalmából több népszerű hazai színész is beszélt arról, miért is tartják fontosnak a magyar filmeket:

#magyarfilmnapja

"Szerintem nagyon menő a magyar film." Szabó Kimmel Tamás, Ónodi Eszter, Andrea Petrik, Miklos H Vecsei és Borbély Alexandra biztosan ott lesznek április 30-án a Magyar Film Napján. És te? #magyarfilmnapja #nezzmagyarfilmet

Közzétette: Magyar Nemzeti Filmalap – 2018. április 24.