Kék hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Több mint hatszázmilliót érő hamis ruhát találtak a pénzügyőrök Makó térségben (Videó)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 13 ezer hamis ruhát találtak néhány nap leforgása alatt, három teherautóban, az M43-as autópályán.

A NAV munkatársai egy Törökországból Lengyelországba tartó kamiont ellenőriztek az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén. A rakomány átvizsgálásakor a pénzügyőrök 2 303 különféle márkajelzéssel ellátott ruházati terméket, kiegészítőt, lábbelit pakoltak ki a zsákokból.

Néhány nap múlva, ugyanezen a helyszínen, egy Törökországból Magyarországra tartó, kamion ellenőrzésekor találtak szabálytalanságot a pénzügyőrök. A jármű rakteréből összesen 8 785, különböző márkajelzésű (Adidas, Nike, Chanel, Gucci, Tommy Hilfiger) ruha, kiegészítő, lábbeli, táska került elő.

13 ezer darab hamis ruhát találtak az M43-as autópályán

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 13 ezer hamis ruhát találtak néhány nap leforgása alatt, három teherautóban, az M43-as autópályán, melynek értéke több mint hatszáz millió forint.

Közzétette: Promenad – 2018. április 28.

A NAV EKÁER munkatársainak a Krak-éri pihenőhelyen végzett ellenőrzésén egy Törökországból Bosznia-Hercegovinába tartó teherautó rakománya közül összesen 1 873, különféle világmárka logójával ellátott ruházati terméket és kiegészítőt pakoltak ki.
A sofőrök a szállítmányok származását egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruházati termék és kiegészítő hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának, illetve a versenytárs engedélye nélkül szállítottak és hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a több mint 626 millió forint értékűre becsült szállítmányokat lefoglalták. A pénzügyi nyomozók iparjogvédelmi jogok megsértése miatt az ügyben eljárást indítottak.