A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 13 ezer hamis ruhát találtak néhány nap leforgása alatt, három teherautóban, az M43-as autópályán.

A NAV munkatársai egy Törökországból Lengyelországba tartó kamiont ellenőriztek az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén. A rakomány átvizsgálásakor a pénzügyőrök 2 303 különféle márkajelzéssel ellátott ruházati terméket, kiegészítőt, lábbelit pakoltak ki a zsákokból.

Néhány nap múlva, ugyanezen a helyszínen, egy Törökországból Magyarországra tartó, kamion ellenőrzésekor találtak szabálytalanságot a pénzügyőrök. A jármű rakteréből összesen 8 785, különböző márkajelzésű (Adidas, Nike, Chanel, Gucci, Tommy Hilfiger) ruha, kiegészítő, lábbeli, táska került elő.

https://www.facebook.com/promenad.vasarhely/videos/2146838668878423/

A NAV EKÁER munkatársainak a Krak-éri pihenőhelyen végzett ellenőrzésén egy Törökországból Bosznia-Hercegovinába tartó teherautó rakománya közül összesen 1 873, különféle világmárka logójával ellátott ruházati terméket és kiegészítőt pakoltak ki.
A sofőrök a szállítmányok származását egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruházati termék és kiegészítő hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának, illetve a versenytárs engedélye nélkül szállítottak és hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a több mint 626 millió forint értékűre becsült szállítmányokat lefoglalták. A pénzügyi nyomozók iparjogvédelmi jogok megsértése miatt az ügyben eljárást indítottak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest