Húsz éve hagyomány a településen az összetartozást erősítő rendezvény. Idén 11 csapat főzött, mindenki kapott valami ajándékot érte.

– Ez a verseny csak a nevében az, igazából inkább a közösség összekovácsolását szolgálja – mondta el kérdésünkre Nagylak Polgármestere, Locskai Zoltán. Erre az alkalomra Makóról, Magyarcsanádról is jöttek vendégek, sőt a romániai Nagylak polgármestere, Margineu Radu Ioan is elfogadta a meghívást.

A művelődési ház udvarán tartott bográcsozásnak egyik szervezője ugyanis a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata volt, a pörköltek és babgulyás mellett így mics is készült.

– Ez háromféle húsból áll, sertésből, marhából és a bárányból az ételt, természetesen ezzel is vendégül láttuk azokat, akik eljöttek – mondja Vetróné Negrau Mariann, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzat Dokumentációs és Információs Központjának igazgatója.

Tóth Arnold a verseny egyik résztvevőjeként abba bízott, pörköltje jó eredményt ér el, erre minden esélye megvolt, hiszen a hétköznapokon is a húsiparban dolgozik.

– Visszatérő vendége vagyok ennek a rendezvénynek is, több alkalommal értem már el dobogós helyezést, remélem most sem lesz másként – tudtuk meg a férfitől, akinek párja fia is segített a főzésben.

A zsűri végül valóban igazolta Nagylak polgármesterének szavait, csak a nevében volt verseny a mostani alkalom, minden csapat kapott emléklapot és ajándékot is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest