Fehér menekültek, kormányzati édeshármas, az élsport csúcsgázsijai, szülés a YouTube-ról. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Édeshármas

A kormányzás szakértői.

Deák Dániel politológus az új kormány összetételéről azt mondja a Hirado.hu cikkében, hogy nyilvánvalóan szakértői kormányzásra lehet számítani, amelyben megvannak a politikai vezetők is.

„A felsőoktatás az oktatás az innovációval kéz a kézben jár, tehát logikus döntés volt, hogy ezt a pozíciót majd Palkovics László fogja megkapni, és látszik, hogy a kormányzatnak az egészségügy mellett ez egy nagyon fontos területe lesz, tehát a családpolitika, az egészségügy az innováció és a kutatásfejlesztés lesz az a hármas, ami meg fogja határozni a kormányzati tevékenységet.”

Szakértői kormányzás várható

Pénteken véglegessé vált Orbán Viktor negyedik kormányának névsora. Több új miniszter is szerepel a névsorban: szám szerint hat helyen történt változás a tárcák élén. Május 8-án ül össze az országgyűlés alakuló ülése, hivatalosan akkor állhat fel az új kormány is.

Bélyeg

Fehér menekültek.

A migrációs válság kezdete óta folyamatosan növekszik azoknak a nyugat-európaiaknak a száma, akik végső elkeseredésükben elhagyják szülőföldjüket, és a biztonságos jövő reményében Magyarországra költöznek – a Demokrata Online beszélget velük.

„A magyarok tudják, milyen szerencsések? – kérdezte, majd elkezdte a különbségeket sorolni a svéd és magyar helyzet között: nálunk vélemény- és szólásszabadság van, míg szülőhazájában egy helyes irány van: a baloldali PC (politikailag korrekt beszédmód). Aki más véleményen van, annak az általunk is jól ismert bélyegeket kell viselnie: idegengyűlölő, rasszista, náci. Akinek például averziója van a migránsokkal kapcsolatban, rögtön a sötét oldalon találja magát. Hozzátette, nevetségesnek tartja azokat a nyugati vádakat, miszerint Magyarországon nincs demokrácia, vagy ne lehetne szabadon kifejteni a kormányétól eltérő véleményeket.”

Hozzánk menekültek | Demokrata

A migrációs válság kezdete óta folyamatosan növekszik azoknak a nyugat-európaiaknak a száma, akik végső elkeseredésükben elhagyják szülőföldjüket, és a biztonságos jövő reményében Magyarországra költöznek. Beszélgettünk néhányukkal, hogy megtudjuk döntésük pontos okát, illetve azt, hogy érzik magukat új otthonukban, mit gondolnak hazánkról, Orbán Viktor miniszterelnökről, a kormánypolitikáról, a Fidesz-KDNP győzelméről és az unió ellenünk irányuló támadásairól.

Kasza

Az élsport csúcsgázsijai.

A Blikk Online összeállításából kiderül, a magyar kézilabdázók és a vízilabdázók már felveszik a versenyt keresetben a világelittel, a futballisták fizetése viszont jócskán elmarad a világsztárokétól, de így sem lehet okuk a panaszra.

„A Videotonba hazatérő Huszti Szabolcs havi 15 millió forintot kap – míg az NB I-es átlagfizetés 2 millió Ft/hó. A Barca ásza, Lionel Messi (30) 14 milliárd Ft-ot kaszál évente.”

Mutatjuk a csapatsportok csúcsfizetéseit: megéri élsportolónak lenni Magyarországon

A kézilabdázók és a vízilabdázók már felveszik a versenyt keresetben a világelittel. Ennek köszönhetően a legjobb játékosok már nem állnak feltétlenül légiósnak, hanem itthon maradnak. A futballisták fizetése ugyan jócskán elmarad a világsztárokétól, de mivel vannak már több mint tízmilliós havi fizetések is az NB I-ben, nem lehet okuk panaszra – főként, ha az eredményeket is figyelembe vesszük.

Pozíció

Szülés a netről.

Egy hotelszobában indult meg egy 22 éves nőnél a szülés, aki a mentők hívása helyett a YouTube-on nézett utána, hogyan kell levezetni egy szülést, és egyedül hozta világra gyerekét – számol be a nem mindennapi esetről az Origo.hu.

„Tia Freeman azt mondta, megtelítette a kádat meleg vízzel, magához vett néhány törölközőt, majd az interneten keresett néhány kényelmes szülési pozíciót. Azt mondta, ekkor már egypercesek voltak a fájásai, a szülés pedig nagyon gyorsan lezajlott. Másnap gyerekével a kezében tért vissza a repülőtérre, hogy tovább utazzon. A légitársaság emberei azonban azt hitték, a nő ki akar csempészni egy kisbabát.”

YouTube-videó segítségével, egyedül szülte meg gyerekét

Egy hotelszobában indult meg egy 22 éves nőnél a szülés. Azonban a mentők hívása helyett a YouTube-on nézett utána, hogyan kell levezetni egy szülést, és egyedül hozta világra gyerekét. Tia Freeman Nashville-ben él. Twitter-üzenetekben mesélte el, hogyan szülte meg gyerekét. Azt mondta, először nem is tudta, hogy fájásai a szülés kezdetét jelzik, azt hitte, csak ételmérgezése van.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest