Hírek Ország-világ Sport

Michelisz: az új bajnokság plusz löketet ad

Ezen a hétvégén a Túraautó Világkupa szezonja a Hungaroringen folytatódik. A csütörtöki sajtótájékoztató vendége volt Michelisz Norbert is, aki a BRC Racing Team színeiben versenyzik. 

Kettő dolog miatt is érdekes a hétvégi Túraautó Világkupa Michelisz Norbert számára: a magyar versenyző nemcsak hazai közönség előtt versenyezhet, hanem akár másodszorra is apává válhat. A csütörtöki sajtótájékoztatón elárulta, sokat gondolkozott rajta, hogy kikapcsolja-e a telefont, vagy ne, ugyanis felesége, Johanna bármelyik pillanatban hívhatja.

– Végül úgy döntöttem, hogy kikapcsolom, ugyanis jó fiú vagyok – tette hozzá a pilóta.

Michelisz elmondta, úgy hitte, a tavalyi év után nem tudnak az új és fiatal csapattal magasabbra jutni, de végül a bajnoki címért harcolhattak.

– Most egy kicsit izgalmasabb és nagyon jó versenyezni ebben az új bajnokságban, ami plusz löketet ad. Nagyon boldog vagyok, és jól érzem magam – fogalmazott a Hyundai i30 N TCR-rel versenyző pilóta.

A Honda – Hyundai váltásról csak annyit mondott, hogy jó döntésnek minősült a csere, ugyanis a marokkói hétvége után már mindenki láthatta, hogy a bajnokság három leggyorsabb autói a Hyundaiok. Hozzátette, ez azért is volt érdekes, hiszen ezt a pályát mindenki jól ismeri már, ami előnyt adhatott mindenkinek. Annak ellenére, hogy azt a hétvégét nem úgy zárta a magyar versenyző, ahogy szerette volna, a BRC Racing Teamnek mindenképp eredményes volt.

A magyar hétvége a Hungaroringen folytatódik. A következőképpen néz ki a menetrend: