Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Díjazták a makói virágoskerteket, megnyitott a Nyugi bár terasza, a térségben járt Fekete Pákó és egy biliárdversenyre is beugrott – a tegnapi nap legfontosabb hírei mellett pedig programot is ajánlunk Önnek a mai napra!

Ahogy már tavaly, idén is három kategóriában díjazta a makói városvezetés a Virágos Makóért városszépítő verseny résztvevőit: a legvirágosabb utcakert egyik első helyezettje fűnyírót vihetett haza. Megnyitott a Nyugi Bár terasza, ahol a zajtól és a forgalomtól elzártan lehet kikapcsolódni, illetve akár majd meccseket is nézni a kivetítőn. Preparált rovarok és makettek is várják a gyerekeket és felnőtteket a József Attila Múzeum új kiállításán: az interaktív tárlat az ízeltlábúak világába vezeti be a látogatókat, a világ minden tájáról. Délután Kemecsi Lajost, a Néprajzi Múzeum főizgatóját látta vendégül a múzeum, aki bemutatta a Városligetbe hazaköltöző intézmény látványterveit.

Erre járt Fekete Pákó: úgy tudjuk Pitvaroson és Ambrózfalván is járt, utóbbi helyen egy biliárd versenyre is beugrott, összességében nagyon jól érezte magát. Az RTL-nek és a Rádió1-nek azonban egy kellemetlen élményről is nyilatkozott. Májusfát állítottak a nagymágocsi kastélyotthonban: színes szalagokkal díszítették, majd az ápolók és az ott lakók együttes erővel emelték a magasba a hagyományoknak megfelelő sudár nyárfát.

Orbán Viktor lezárta konzultációit a kormányalakításról, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének. Idén és jövőre is lesz nyugdíjemelés – olvasói kérdésre válaszolt videóban Lázár János országgyűlési képviselő.

A mai napon délután a Tánc Világnapja alkalmából gálát tart az Írisz, focistáink pedig Pécsen, a listavezetőknél állnak pályára az NB III Közép csoport 25. fordulójában. Ha a határon túlra indul, számoljon várakozással a hosszú hétvégén!

A napsütéses reggelt Bob Marley dalával indítjuk!