A szépség színes világa címmel rendezte meg gáláját az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület. A hagyománynak számító rendezvényen számot adhattak a táncosok tudásukról, ráadásul a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer álltak színpadra a délután folyamán.

Az Írisz TSE legnagyobb rendezvényén, a Tánc Világnapi gálájukon a csoportok bemutatták azokat a koreográfiákat és elemeket, amelyeket ebben a tanévben elsajátítottak – mindezt kétszer, dupla előadásban. Ennek oka, hogy egy előadás kevés volt a nagy érdeklődésnek köszönhetően – árulta el Gera Zoltán.

– Ennek a világot átölelő Tánc Világnapi rendezvénynek szeretnénk mi is a részesei lenni, és egy kicsit ezzel is színesíti a város kulturális rendezvényeit – mondta el az egyesület elnöke, hozzátéve: a nyárra folyamatosan érkeznek hozzájuk felkérések, városi rendezvényeken és a Megyejárók fesztiválján is fellépnek majd.

Ágoston Lénárd is fellépett a mai gálán. A 21 éves táncos Szerbiában él, heti kétszer pedig átjár a próbákra, illetve a fellépésekre. Mint elmondta tánctanár, koreográfus és pontozóbíró szeretne majd lenni. A tanítást ráadásul már el is kezdte: Horgoson hetedik-nyolcadik osztályos tanulókat oktat, illetve hamarosan felnőtteket is tanítani fog majd. Lénárd bár táncos családból származik, az Írisznél kezdett társastánccal foglalkozni, és azt is elárulta, hogy mikor belépett a próbára, teljesen beleszeretett ebbe.

A gálán a táncok szépségét színes fényekkel emelték ki, így még inkább varázslatossá téve a műsort, több koreográfiát ráadásul ének is kísért. A közönség kitartó tapssal értékelte a táncosok munkáját és a világot, amelyet színpadra vittek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest