Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Fűnyíróval díjazták a legvirágosabb utcakert

Ahogy már tavaly, idén is három kategóriában díjazta a makói városvezetés a Virágos Makóért városszépítő verseny résztvevőit. Összesen 89 nevezés érkezett be. A legvirágosabb utcakert egyik első helyezettje fűnyírót vihetett haza.

Bárdi Andrea művésztanár homokfestő előadásával vette kezdetét az idei Virágos Makóért díjátadó. A pedagógust Tóth Zsolt zongorán kísérte. Ezt követően Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte azokat, akik részt vettek a versenyen. Az eredményhirdetés előtt Bókáné Bodó Zsuzsanna, a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola pedagógusa tartott előadást a növények gondozásáról, ezt követően pedig a város első embere Baranyi Katalinnal, a városi főkertésszel közösen átadta a díjakat. Idén nem volt egyszerű helyzetben a zsűri, ugyanis a virágos erkély, virágos utcakert és virágos intézmény kategóriákban szebbnél szebb nevezések érkeztek.

navigate_before
navigate_next

A virágos erkély kategóriában a 17 nevezett közül a zsűri legszebbnek Nagy Zoltánné és Sepsei Gabriella balkonját találta. A virágos intézmény kategóriában 4 nevező közül az első helyet idén is a Makói Óvoda Kassai utcai tagintézmény vihette haza. A legvirágosabb utcakertben volt a legnehezebb dolga a bíráknak, ugyanis összesen 68-an neveztek. Végül három első helyezettet hirdettek: Vígh Antal, Duska Györgyné és Szakácsné Péli Zsuzsanna kertjei lettek a legszebbek. Idén egy nagy összegű díjat is átadott az önkormányzat, ugyanis Vígh Antal egy fűnyírót vehetett át – ezzel is könnyebb lesz a kertjének gondozása.

A díjátadót a VargaBalett növendékeinek táncos előadása zárta.