Hírek Térség

Számoljon várakozásokkal a határon hosszú hétvégén

A 2018. április 27. és 2018. május 1. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Tekintettel a hosszú hétvégére pénteken, április 27-én kilépő, míg május 1-én kedden belépő irányban lehet várakozással számolni a közúti határátkelőhelyeken. Szombaton, vasárnap és hétfőn a reggeli és késő délutáni, illetve a kora esti órákban is kialakulhat várakozás főként a szerb, a román és az ukrán viszonylatban.

Röszke autópálya határátkelőhelyen, péntek déltől késő estig akár 30-120 perces várakozással lehet számolni kilépő irányban az autóbuszok és a személygépjárművek tekintetében, míg tehergépjárművek esetében akár 60-120 perces várakozás kialakulásával számolhatunk. Kedden a személyforgalmi sávokon 30-120 perc, az autóbuszok esetében 30-90 perces várakozás alakulhat ki déltől késő estig. A tehergépjárművek esetében akár 60-120 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban.

Tiszasziget, Röszke és Ásotthalom közúti határátkelőhelyen 30 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban, illetve a zárást megelőzően este a kilépő irányban, illetve napközben is élénk személyforgalom várható.

Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban szombat estig 60-120 perc várakozási idővel lehet számolni. A kamionstopot követően a jövő héten szerdán 120 percet meghaladó várakozás is kialakulhat.  A személyforgalomban kilépő irányban pénteken esetenként 15-30 perc várakozás kialakulásával számolhatunk. Belépő irányban kedden déltől lehet estig forgalomnövekedéssel számolni, amely miatt a várakozás esetenként 15-30 perc is lehet.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http.//www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Forrás/Borítókép: ORFK