Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Vetítéssel és élménybeszámolókkal zárult a művésztelep kiállítása

Közel három hétig volt látható a Hagymaházban a Natura Marosmenti Művésztelep utóbbi tíz évét összefoglaló kiállítás. A záró rendezvényen az alkotók is részt vettek, hogy felidézzék az utóbbi évek emlékeit, pillanatait.

Április hetedikén nyílt a Lapok az útinaplóból című jubileumi kiállítás a Hagymaházban, amelynek záró rendezvényén az alkotók egy vetítés során tekinthettek vissza az utóbbi tíz évre, illetve azokról a művészekről is megemlékeztek, akik sajnos már nem lehetnek közöttük.

Karsai Ildikó grafikusművész, a művésztelep vezetője elmondta, hogy a mostani nyári művésztelep szervezés alatt áll, a résztvevők névsora is formálódik, 14-15 főre számítanak. A hagyományokhoz híven műhelymunkával, előadásokkal készülnek, illetve az elkészült alkotásokból kiállítást is nyitnak.

Dömötör Mihály fotóművész, a hódmezővásárhelyi Lucien Hervé Kamera Klub elnöke is ellátogatott a megnyitóra. Ő maga bár húsz éve kapcsolatban áll a művészteleppel, tavaly csatlakozott alkotóként Karsai Ildikó meghívására. A kiállításon a kereszteket ábrázoló fotóit is megtekinthették az érdeklődők. Mint elmondta, a makói zsidótemetőbe indult fotózni, mikor szinte megszólította egy kereszt, ezt követően készített ebből egy összeállítást.