Hírek Térség

Uszadékon keltettek egy fiatalt Szegeden

Érdekes esettel találkozhattak a szegedi mentősök szerda hajnalban: betegátadás után tartottak az állomásra, amikor megpillantottak egy fiatal férfit az uszadékon a Tiszán. Szerencsésnek mondhatja magát a férfi.

Az Országos Mentőszolgálat osztotta meg a különös esetet, amely tegnap hajnalban történt Szegeden – pontosan a Tiszán. A mentősök éppen az állomásukra tartottak visszafelé, amikor megpillantottak egy uszadékon nyugodtan sodródó fiatalt. A mentősök azonnal megálltak, hogy segítsenek a bajba jutottnak, akivel miután sikerült felvenniük a kontaktust főhősünkkel, kiderült: ő sem tudta, honnan sodorhatta el és hogyan ébredhetett a Tiszán a szemét- és fakupacon.

A mentők a Katasztrófavédelem és a rendőrség szakembereitől kértek segítséget a férfi partra juttatásához, ami pár percen belül megtörtént. A meglepő ébredést követő vizsgálatok után végül stabil állapotban szállították kórházba a szerencsétlenül járt férfit éber bajtársaink. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében olvasható, hogy a Huszár Mátyás rakpartra riasztották a szegedi egységeket szerdára virradó hajnalban. Egy fiatal férfi a Tiszán összegyülemlett uszadékokra felkapaszkodott, a kihűlés jeleit mutatta. A sérült önerejéből nem tudott a partra jutni. A tűzoltók dugólétrán át, board és mentőkötél segítségével mentették ki a férfit, majd azonnal átadták a mentőszolgálat munkatársaink.