Kiemelt hírek Színes Térség

Az igazgató is kerékpárral érkezett Maroslelére

A Maroslelei Általános Iskola is csatlakozott a Fenntarthatósági Témahéthez, amelynek keretén belül ültetnek, komposztálnak és hulladékkal gazdálkodnak is. Az iskola vezetősége arra kérte a diákokat és a tanári kart, hogy csütörtökön mindenki kerékpárral érkezzen az intézménybe, így az igazgató Újszegedről tekert át Maroslelére.

A Maroslelei Általános Iskolában ezen a héten minden a környezetvédelméről és fenntarthatóságról szól. Például ültetnek, komposztálnak és természetismeretből vetélkednek. Csütörtökön egyedi ötlettel álltak elő, ugyanis arra kértek az iskolában mindenkit, hogy kerékpárral érkezzenek.

– 147 gyerek és 18 tanár jár hozzánk, illetve aki szeretett volna, nyugodtan biciklivel jöhetett. Elég nagy százalékban döntöttek a kerékpár mellett. Én Újszegedről jöttem és a régi 43-ason, Makón keresztül tekertem át – fogalmazott Németh Domonkos igazgató.  Negyed 6-kor indult és a 38 kilométert 2 óra alatt tett meg, azonban ebben benne volt egy közel 25 perces várakozás Makón.

Szűcsné Molnár Erika is Makóról tekert át a munkahelyére. A matematika-fizika szakos tanár elmondta, az autópályán 18 kilométer alatt teszi meg az utat kocsivel, azonban most az Ószegedi úton keresztül érkezett Maroslelére.

– Jó időben az új utat is kipróbáljuk majd. Hatan érkeztünk Makóról, azonban az igazgató és a kémia szakos tanár is Szegedről jött, így ők hosszabb távot tettek meg. Nem sűrűn szoktam kerékpározni, de eldöntöttem, gyakrabban fogok tekerni – fogalmazott a pedagógus.

Pál Sándor és Emese is nyeregre pattant, akik Maroslele külterületéről érkeztek. Bár általában autóval viszik az iskolába őket, most úgy döntöttek, csatlakoznak a kezdeményezéshez. A testvérpáros ritkábban biciklizik, de tetszett nekik az igazgató ötlete.