Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Kellemes, madárcsicsergős napra ébredhettünk. Nagy valószínűséggel minket elkerül az esős, borongós idő, ma is 27 Celsius-fokot ígérnek a z időjósok.

Czirbus Gábor alpolgármester végezte el a kezdőrúgást a Tanulásban Akadályozott Tanulók XIX. Megyei Kispályás Labdarúgó Bajnokságon – osztotta meg a Facebook-oldalán videó formájában. A város alpolgármestere egykor kapus volt a makói focicsapatban. 85 éves csanádpalotai nőt csaptak be tűzifavásárlással – köbméterenként 11.500 forintért ajánlotta a férfi a tűzrevalót.

Súlyosbították a palotai gazda büntetését: a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta a Makói Járásbíróság K. L. M. vádlottal szembeni büntetés. A Magyar Népviselet Napjához idén a makói József Attila Múzeum is csatlakozott: kétnapos kamarakiállításban mutatják be őseink viseleteit.

Kultúránkról mesél őseink viselete – Makó Híradó

A Magyar Népviselet Napjához idén a makói József Attila Múzeum is csatlakozott: kétnapos kamarakiállításban mutatják be őseink viseleteit. A kiállított ruhadarabok és kiegészítők között nemcsak a térség, hanem a környéken élő kisebbség viselete is megtalálható.

TNT Challenge versenynek adott otthont a városi sportcsarnok: az embert próbáló taktikai csapatversenyt eddig csak felnőtt kategóriában szervezték meg, most a diákokon volt a sor, hogy megmutassák mit tudnak. Jó hírünk van: hétvégén kezdődik a szúnyogirtás a városban. Erre Czirbus Gábor alpolgármester is felhívta a figyelmet a Facebook-oldalán.

Ma testületi ülésezik a makói grémium: 19 előterjesztést beszél meg a grémium. Csanádpalotán is ülésezik a testület. Délután a Korona alsó termében tartanak lakossági fórumot a Makó és Maroslele közti kerékpárútról.

A kellemes napot indítsuk egy kellemes dallal, az Owl Cityvel. https://www.youtube.com/watch?v=psuRGfAaju4