Hírek Kiemelt Makó

Gyermekfelügyelőkre támadó makói férfit vádol az ügyészség

Egy makói gyermekotthonban bántalmazott több gyermekfelügyelőt az a férfi, akivel szemben vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi még 2017. augusztus 15-én keveredett szóváltásba az egyik gyermekfelügyelővel, majd a sértettet megütötte, aki ettől 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Egy hónap múlva egy másik gyermekfelügyelővel keveredett szóváltásba, a vádlott aki megpróbálta az étkezőben dühöngő, tomboló férfit nyugalomra inteni. A vádlott erre úgy reagált, hogy a felügyelőt a mellkasánál a falnak lökte, illetőleg megfenyegette.

A vádlott mindkét alkalommal a sértettek kérésére a rendőrséget értesíteni szándékozó további gyermekfelügyelőket, illetőleg lakót fenyegetett meg azzal, hogy megveri őket, amennyiben felmerik hívni a rendőrséget és értesítik a hatóságot az eseményekről. A férfi elől a rendőrséget hívó gyermekfelügyelő a nevelőszobába menekült, amelynek ajtaját a vádlott a sértettre akarta rúgni, hogy telefonálni tudjon.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottat 2 rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, továbbá kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.