Hírek Kiemelt hírek Makó

A JAG megbízott igazgatóját támogatja a testület

Csökkent a bűnözés, okos zebra jöhet a Szegedi utca és a Lonovics sugárút kereszteződésébe, Martinuszné Korom Gabriella az egyetlen, aki pályázik a JAG vezetésére.

A városi rendőrkapitány beszámolójával kezdődött a testületi ülés, Palicz András ezredes elmondta, folyamatosan csökken Makón a regisztrált bűncselekmények száma. A rendőrség növelte a járőrözést, a hozzájuk tartozó településeken pedig több mint 400 kamerát szereltek fel, ennek is köszönhető, hogy kevesebb lett a lopás, a lakásbetörés és a garázdaság.

Kovács Sándor (Fidesz) kiemelte, jobban kellene figyelni az oktatási intézményeknél kihelyezett 30 kilométer per órás sebességkorlátozás betartására, illetve szankciót kellene bevezetni a zöldövezeten parkolók ellen. Dr. Török Miklós (DK) szerint viszont a gyerekeknek kerékpáros vizsgát kellene tenniük, amelyet egy dokumentummal igazolhatnának.

A Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség vezetőjének beszámolója kapcsán Dr. Hadik György (Fidesz) örömét fejezte ki, mert nincs bevándorló a térségben a rendőri jelenlétnek köszönhetően. Az önkormányzati képviselő szerint a migránsok most már inkább Románia felől jöhetnek, nem pedig Szerbia felől. Éberhardt Gábor ezredes erre válaszolva hangsúlyozta, van elegendő ember a feladatra, a rendszer hatékonyan működik, de ha a helyzet rosszabb lesz, a kerítés felállítása is megoldható.

navigate_before
navigate_next

Az önkormányzat egy pályázatot nyújt be Okos Zebra kiépítésére, ez is szerepelt a napirendek között. Ennek helye a Szegedi utca és a Lonovics sugárút kereszteződésében lenne. Szintén ilyen forrásból újulhat meg a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum honlapja.

Döntöttek arról is, hogy vissza nem térítendő támogatást nyújt a város makói sportolóknak, a beérkezett kérelmek alapján 100-100 ezer forintban részesül így Majoros Róbert erőemelő, Vörös Márton autóversenyző és Kothencz Petra búvárúszó. A Rákóczi Szövetséget is ugyanennyivel támogatják.

A József Attila Gimnázium igazgatói álláshelyére csak Martinuszné Korom Gabriella adott be pályázatot. Farkas Éva Erzsébet szerint a megbízott igazgató jó munkát végzett az utóbbi időben, Marosvári Attila (PSZM) azt hangsúlyozta, nagy öröm számára, hogy a JAG-ban végzettek megállják a helyüket a főiskolákon, egyetemeken, de az iskolát szerinte nem szabad összehasonlítani a szegedi elit gimnáziumokkal.

 

Zárt ülésen döntött a testület a Makó Város Emlékplakett és a Makó Város Emlékérem elismerésekről.

Makó Város Emlékplakett:

Szentpéteri Csilla zongoraművész, zeneszerző

VargaBalett Táncműhely

Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Makó Város Emlékérem:

Ádók János, Wangtae Lim, Vargáné Szalados Klára, Ember Pál, dr. Tiszlavicz László, Farkas Erika, Forgatós Táncegyüttes

One Response

  1. Gratulálok az Emlékplakett és Emlékérem díjazottaknak!

Comments are closed.