Hírek Kiemelt Makó

A JAG megbízott igazgatóját támogatja a testület

Csökkent a bűnözés, okos zebra jöhet a Szegedi utca és a Lonovics sugárút kereszteződésébe, Martinuszné Korom Gabriella az egyetlen, aki pályázik a JAG vezetésére.

A városi rendőrkapitány beszámolójával kezdődött a testületi ülés, Palicz András ezredes elmondta, folyamatosan csökken Makón a regisztrált bűncselekmények száma. A rendőrség növelte a járőrözést, a hozzájuk tartozó településeken pedig több mint 400 kamerát szereltek fel, ennek is köszönhető, hogy kevesebb lett a lopás, a lakásbetörés és a garázdaság.

Kovács Sándor (Fidesz) kiemelte, jobban kellene figyelni az oktatási intézményeknél kihelyezett 30 kilométer per órás sebességkorlátozás betartására, illetve szankciót kellene bevezetni a zöldövezeten parkolók ellen. Dr. Török Miklós (DK) szerint viszont a gyerekeknek kerékpáros vizsgát kellene tenniük, amelyet egy dokumentummal igazolhatnának.

A Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség vezetőjének beszámolója kapcsán Dr. Hadik György (Fidesz) örömét fejezte ki, mert nincs bevándorló a térségben a rendőri jelenlétnek köszönhetően. Az önkormányzati képviselő szerint a migránsok most már inkább Románia felől jöhetnek, nem pedig Szerbia felől. Éberhardt Gábor ezredes erre válaszolva hangsúlyozta, van elegendő ember a feladatra, a rendszer hatékonyan működik, de ha a helyzet rosszabb lesz, a kerítés felállítása is megoldható.

navigate_before
navigate_next

Az önkormányzat egy pályázatot nyújt be Okos Zebra kiépítésére, ez is szerepelt a napirendek között. Ennek helye a Szegedi utca és a Lonovics sugárút kereszteződésében lenne. Szintén ilyen forrásból újulhat meg a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum honlapja.

Döntöttek arról is, hogy vissza nem térítendő támogatást nyújt a város makói sportolóknak, a beérkezett kérelmek alapján 100-100 ezer forintban részesül így Majoros Róbert erőemelő, Vörös Márton autóversenyző és Kothencz Petra búvárúszó. A Rákóczi Szövetséget is ugyanennyivel támogatják.

A József Attila Gimnázium igazgatói álláshelyére csak Martinuszné Korom Gabriella adott be pályázatot. Farkas Éva Erzsébet szerint a megbízott igazgató jó munkát végzett az utóbbi időben, Marosvári Attila (PSZM) azt hangsúlyozta, nagy öröm számára, hogy a JAG-ban végzettek megállják a helyüket a főiskolákon, egyetemeken, de az iskolát szerinte nem szabad összehasonlítani a szegedi elit gimnáziumokkal.

 

Zárt ülésen döntött a testület a Makó Város Emlékplakett és a Makó Város Emlékérem elismerésekről.

Makó Város Emlékplakett:

Szentpéteri Csilla zongoraművész, zeneszerző

VargaBalett Táncműhely

Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Makó Város Emlékérem:

Ádók János, Wangtae Lim, Vargáné Szalados Klára, Ember Pál, dr. Tiszlavicz László, Farkas Erika, Forgatós Táncegyüttes

One Response

  1. Gratulálok az Emlékplakett és Emlékérem díjazottaknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.